Este o reţetă pe care o poate face chiar şi cea mai grăbită persoană. Pregătirea durează maximum 10 minute, iar prepararea încă 10. Iar rezultatul este cât se poate de gustos. O reţetă excelentă nu doar pentru iubitorii de paste, ci şi pentru cei care ţin post.
Ingrediente
- 340g paste linguine
- 425g roşii uscate
- 1 ceapă medie tăiată julienne
- 4 căţei de usturoi tocaţi mărunţi
- 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute
- 2 linguriţe frunze de oregano uscate
- 1 litru de stock de legume
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 10-12 frunze de busuioc
- parmezan (dacă nu ţii post)
Mod de preparare:
Pune pastele, roşiile, ceapa şi usturoiul într-o oală mare. Toarnă stockul de legume, condimentează cu fulgi de ardei iute şi oregano. Presară uleiul de măsline deasupra.
Pune capacul şi lasă-le pe foc să ajungă la temperatura de fierbere. Apoi, dă focul la mic şi lasă-le 10 minute, amestecând din când în când. După aceste 10 minute, ar trebui ca tot lichidul să scadă şi să rămână doar un sos delicios. Condimentează pastele cu sare şi piper, adaugă frunzele de busuioc şi amestecă-le foarte bine. Serveşte-le cu parmezan deasupra.