O rețetă de sezon, foarte gustoasă și ușor de făcut. Merită de încercat, deoarece poate deveni un înlocuitor sănătos pentru micul dejun.
Ingrediente:
1/2 kg dovlecei
100 g brânză telemea de vacă
2 ouă
o legătură mărar
5 linguri făină
ulei și piper
Modul de preparare:
Curățăm dovleceii de coajă și îi dăm pe răzătoare (de preferat pe răzătoarea mică), apoi dăm și brânza telemea pe răzătoare. Dovleceii vor lăsa destul de multă apă, așa că vom fi nevoiți să îi lăsăm la scurs într-o sită sau, în varianta mai rapidă, să îi stoarcem. În cazul în care telemeaua lasă zer, procedăm la fel cum am procedat și în cazul dovleceilor.
Punem într-un vas încăpător dovleceii bine scurși, adăugăm telemeaua rasă, cele două ouă și mărarul tocat mărunt, apoi amestecăm foarte bine toate ingredientele. Compoziția chiftelelor din dovlecei cu brânză va fi una destul de moale, însă o vom „echilibra” adăugând câteva linguri de făină.
Condimentăm chiftelele de dovlecei cu piper și sare. Cum telemeaua este deja sărată, trebuie să avem mare grijă cu sarea. mIar în loc să le prăjim, le punem în cuptor, sau le coacem pe tigaie. Așa vor fi mai sănătoase, și la fel de gustoase.