Ingrediente:
- 100g Zahar (Rapadura) sau mai mult daca o vreti mai dulce (cu aceasta cantitate va fi dulce-amaruie)
- 1 pastaie de vanilie, taiata in sferturi (sau 1 lingurita de extract organic de vanilie, sau 1 lingurita de pasta de vanilie)
- 200g unt de cacao raw, taiat in bucati mici (sau puteti folosi unt de cacao)
- 80g pudra de cacao
- 2 prafuri de sare marina de buna calitate
- arome optionale (menta/chilli/scortisoara)
Reteta:
Asigurati-va ca bolul, lamele, capacul si capacelul de masurare sunt USCATE inainte de a incepe – apa si ciocolata nu se amesteca!!!
- Macinati zaharul si vanilia in Thermomix viteza 9 /1 minute, pana cand va fi suficient de fin macinata – este posibil sa fie nevoie sa o dati jos de pe peretii vasului cu ajutorul spatulei. (Daca folositi extract de vanilie sau pasta, o puteti adauga la final impreuna cu sarea si cu celelalte arome). Indepartati bolul si goliti-l
- Puneti untul de cacao in bol si amestecati la 37 grade / 20 minute / viteza 1, pana cand este aproape topit.
- Adaugati zaharul si vanilia in bol si continuati gatirea la 37 grade / 10-20 minute / viteza 1.
- Adaugati pudra de cacao in bol si amestecati la viteza 6 pana se amestece complet, curatati peretii vasului impingand amestecul in jos cu spatula, apoi continuati sa amestecati la 37 grade / viteza 1/ 20 minute
- Adaugati sarea si aromele pe care le doriti si continuati sa amestecati 37 grade / viteza 1/ 20 minute sau cat este nevoie pana se face o pasta moale.
- Pregatiti o tava de copt dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si turnati ciocolata – ar trebui sa fie foarte subtire. Daca doriti alune sau fructe in ciocolata, presarati-le peste hartie, apoi turnati ciocolata peste ele. Puneti tava la frigider pentru a se intari (sau congelator daca nu mai aveti rabdare!)
Recomandari: Pentru a face Ciocolata Mexicana cu Chilli macinati impreuna cu zaharul un ardei iute si un bat de scortisoara !
Variante: Adaugati la finalul retetei urmatoarele ingrediente daca doriti: alune prajite: hazelnuts, almonds, cashews, macadamia nuts- raw cacao nibs- toasted, roughly chopped coffee beans- dried fruit: cherries, blueberries, – shredded coconut- a mixture of above fillings!
Ponturi: Cu cat vei lasa ciocolata mai mult la amestecat la temperatura de 37°C cu atat mai fina va deveni. Asadar daca doriti adaugati mai mult timp la pasul de amestecare (40 min sau 1 ora). Imediat ce ati terminat de preparat ciocolata scoateti-o din bol si spalati-l altfel va fi foarte dificil de spalat!
CE ESTE THERMOMIX?
Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md