Ciorba turcească de linte este foarte gustoasă, sănătoasă şi hrănitoare. Lintea este o importantă sursă de proteine şi fibre, care ajută la scăderea colesterolulului, sporesc nivelul de energie al organismului şi cresc rezistenţa la efort fizic.
Ingrediente:
- o cană de linte roşie;
- o ceapă tăiată mărunt;
- un morcov tocat mărunt;
- 2 căţei de usturoi tăiaţi fin;
- 2-3 roşii făcute piure;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- o jumătate de linguriţă de chimen;
- o jumătate de linguriţă de boia iute;
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
1. Se pune lintea la înmuiat cu o oră înainte de a face supa.
2. Se încinge uleiul în oală în care vrei să faci ciorba, se adaugă ceapa, usturoiul, morcovul şi seminţele de chimen, în jur de un minut, ca să nu se ardă chimenul sau usturoiul.
3. Se adaugă piureul de roşii şi boiaua iute. Lasă să fiarbă vreo 5 minute, timp în care trebuie să amesteci.
4. Se adaugă 3-4 căni de apă, în funcţie de cât de consistentă vrei să iasă supă, după care se adaugă lintea, deja scursă.
5. Se lasă la fiert 30-40 de minute, până încep să se omogenizeze toate ingredientele.
6. Se adaugă sarea şi piperul.
7. Amestecă cu blenderul ca să fie cremoasăa.
8. Se serveşte cu suc de lămâie ca să fie puţin mai acrişoară.