Clătite americane mai inedite ca nicidată, într-o combinație explozivă cu banane și bacon crocant.
Ingrediente:
- 8 felii de bacon sau pancetta
- 140 g făină cu agent de creștere
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe zahăr brun
- 2 banane coapte din care 1 făcută piure iar cealaltă tăiată felii
- 2 ouă
- 25 g unt topit + extra
- 125 ml lapte
- sirop de arțar
Modalitate de preparare:
- Aranjați feliile de bacon într-o tavă de copt și acoperiți cu folie.
- Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 5-7 minute, până când se rumenesc.
- Păstrați tava în cuptor să se mențină caldă.
- Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul cu un praf de sare.
- Faceți o adâncitură în centru și adăugați piureul de banane, ouăle, untul topit și laptele.
- Amestecați energic pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe de făină.
- Topiți puțin unt într-o tigaie și adăugați aluat. Distribuiți 2-3 felii de banane și acoperiți cu încă o porție de aluat.
- Când începe să facă bule, întoarce-ți clătita și gătiți pentru încă 1 minut.
- Păsatrați clătitele la cald alături de bacon până terminați aluatul.
- Serviți clătitele calde cu bacon crocant și stropite cu sirop de arțar.