Ingrediente pentru 4 persoane
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 30 g făină albă „000“
- 1 lingură amidon
Pentru cranţ:
- 120 g zahăr
- 4 linguri apă
- 120 g migdale
Pune migdalele într-o tavă şi dă-le 5 minute la cuptor.
1. Caramelizează zahărul cu apa, adaugă migdalele prăjite şi toarnă totul pe o bucată de hârtie de copt, nivelează cu o spatulă şi lasă la răcit.
2. Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina şi amidonul şi toarnă laptele fierbinte în fir subţire, amestecând continuu cu un tel. Pune vasul cu cremă pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă, fără să te opreşti din amestecat.
3. Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, pune-o în cupe şi dă-le la frigider.
4. Toacă cranţul cu un cuţit şi garniseşte crema din cupe cu el înainte de a servi.
Sugestie
Poţi înlocui cranţul cu musli: amestecă 200 g musli (fulgi de ovăz, nuci, alune, stafide sau alte adaosuri) cu 2 linguri de miere. Întinde compoziţia pe o tavă şi pune-o10 minute în cuptorul încălzit la 200º C, sfărâm-o apoi cu degetele şi presar-o peste crema din cupe.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare
:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md