Cremă rece cu cranţ de migdale

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 30 g făină albă „000“
  • 1 lingură amidon

Pentru cranţ:

  • 120 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 120 g migdale

Pune migdalele într-o tavă şi dă-le 5 minute la cuptor.

1. Caramelizează zahărul cu apa, adaugă migdalele prăjite şi toarnă totul pe o bucată de hârtie de copt, nivelează cu o spatulă şi lasă la răcit.

2. Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina şi amidonul şi toarnă laptele fierbinte în fir subţire, amestecând continuu cu un tel. Pune vasul cu cremă pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă, fără să te opreşti din amestecat.

3. Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, pune-o în cupe şi dă-le la frigider.

4. Toacă cranţul cu un cuţit şi garniseşte crema din cupe cu el înainte de a servi.

Sugestie

Poţi înlocui cranţul cu musli: amestecă 200 g musli (fulgi de ovăz, nuci, alune, stafide sau alte adaosuri) cu 2 linguri de miere. Întinde compoziţia pe o tavă şi pune-o10 minute în cuptorul încălzit la 200º C, sfărâm-o apoi cu degetele şi presar-o peste crema din cupe.

Reţetă preluată din „Dulciuri”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?

Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi. 

Pentru informaţii suplimentare

:

tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Cum să fierbi corect lintea? Iată cu ce alimente o poţi combina

Lintea este o sursă excelentă de proteine şi o poţi folosi în foarte multe preparate care aduc beneficii pentru sănătate. Îţi recomandăm câteva idei ca să ştii cum se mănâncă lintea.

separator

Chiar dacă nu oișnuieși să comsumi linte şi nu prea ai idee cum să o prepari, să ştii că este un aliment sănătos, hrănitor şi trebuie să descoperi mai multe combinaţii în care o poţi consuma. Datorită conţinutul său bogat în proteine, lintea aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate şi o poţi folosi ca alternativă la preparatele din carne cand începe postul.

linte

De ce să mănânci linte?

Lintea face parte din familia leguminoaselor, însă spre deosebire de fasole şi năut care necesită un timp mai lung de preparare, fiind esenţială etapa de înmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesară această etapă, astfel că te poţi baza pe această leguminoasă pentru a face reţete rapide.

Lintea se poate folosi în salate, supe, tocăniţe şi în preparate cu orez, ea fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni şi vegani.

Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată. Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne.

Cum să fierbi corect lintea?

Lintea o găsim în mai multe dimensiuni şi culori, însă printre cele mai folosite sunt sortimentele de linte portocalie, verde şi maro. Pe lângă acestea, mai există lintea neagră. Pentru faimoasa supă-cremă de linte este foarte potrivită lintea portocalie, deoarece este mai cremoasă, iar dacă preferi salatele de linte sau tocăniţele atunci poţi să foloseşti lintea verde sau maro cu bob mai mare.

Cum se mănâncă lintea? Combinaţii recomandate

Pateu de linte

pateu linte

Se fierbe lintea, se pune în robotul de bucătărie şi se combină cu ulei de măsline extravirgin, puţină ceapă sau usturoi (doar pentru gust), zeamă de lămâie, sare, piper, verdeaţă (în funcţie de preferinţe).
Ca să iasă mai cremos poţi să adaugi o jumătate de avocado bine copt.

Tocăniţă de linte roşie cu curry

Ai nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.

Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

O combinaţie pe care o poţi avea mereu la îndemănă este salata de linte cu fasole verde, ardei şi puţină ceapă. Poţi să fierbi o cantitate mai mare de linte si fasole verde pentru a le avea în frigider, astfel că atunci când ajungi acasă poţi să-ţi prepari foarte rapid o salată săţioasă.

Supă-cremă de linte

Ai nevoie de: 1 cană cu linte roşie, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei roşu, 1 morccov, 1 linguriţă de curry, 1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit, 1 linguriţă de chimen pudră, sare de mare, piper negru, ulei de măsline, zeamă de lămâie, apă, pătrunjel proaspăt (opţional) şi smântână (opţional).

  • Se încinge uleiul în care se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul şi curry.
  • Apoi se adaugă ardeiul şi morcovul care se amestecă şi se lasă la călit câteva minute.
  • Înainte de a pune apa, lasă la călit şi lintea roşie împreună cu celelalte ingrediente.
  • Se acoperă toate legumele cu apă şi se lasă la fierrt maxim 30 de minute sau până ce lintea este fiartă.
  • Se mixează în blender şi se consumă cu smântână, crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
supa crema

Sursa: eva.ro

La 4 ani, din fată s-a făcut băiat!
Articolul anterior
Andreea Raicu a împlinit 35 de ani. Uite ce surpriză WOW i-a făcut amicii!
Articolul următor
Close menu