Creveții fac parte din categoria produselor de mare care se prepară în cel mult 5 minute. Se mănîncă “cît ai zice pește”. Astăzi Liuba Florica vă propune o rețeta rapidă și ușor de preparat. Folosind doar cîteva ingrediente, vom crea un sos și o marinadă delicioasă. Să nu ezităm mult și să purcedem la gătit!
Ingredientele necesare:
- 500 g creveți înghețați (curățați de crustă, doar cu coadă)
- 1 linguriță usturoi ras
- ½ linguriță ghimbir proaspăt ras
- 4 linguri miere de albini
- 2 linguri sos de soya
- 1 limetă
- pătrunjel (pentru servire)
Pentru început lăsăm creveții să se dezghețe la temperatura camerei. După care, aceștia se așează pe un prosop de hîrtie și se usucă.
Apoi, pregătim sosul pentru creveți. Într-un bol amestecăm bine usturoiul ras, ghimbirul ras, mierea și sosul de soya. După care, adăugăm creveții în jumătate din acest sos și îi lăsăm să se marineze timp de 30 minute. Apoi, scoatem creveții din marinadă.
Fii în formă de Anul Nou! Meniu de 1500 calorii
Încingem o tigaie și la foc mai mare decît mediu prăjim creveții pentru aprovimativ 1-2 minute pe fiecare parte. Adăugăm restul sosului în tigaie și stoarcem sucul de la ½ de limetă. Sosul adăugat începe să capete o culoare maronie și contribuie la caramelizarea creveților. Creveții sînt gata și se servesc imediat stropiți cu suc de limetă și presărați cu pătrunjel tocat.
Bon appétit!