Descrisa de Jamie Oliver ca fiind o musaca grecească dar cu paste în loc de cartofi, această lasagna este delicioasă și poate fi preparată în aproximativ o oră.
Ingrediente:
- 3 vinete
- 3 căței de usturoi, curățați și feliași
- cimbru proaspăt
- 1 ardei roșu iute, mărunțit
- 6 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
- 2×400 g roșii uscate (la conservă)
- puțin oțet balsamic
- frunze de busuioc proaspăt
- 150 g brânză Cheddar, rasă
- 2 cești de parmezan ras
- 6-8 foi proaspete de lasagna
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 200°C. Vinetele întregi se opăresc într-o cratiță pusă la foc mic pentru 30 de minute, apoi se taie marginile.
Într-o tigaie în care s-a pus ulei de măsline se călesc la foc mic, timp de 10 minute, vinetele deja opărite, usturoiul, cimbrul și ardeiul iute.
Se adaugă roșiile, amestecând cu o lingură de lemn și mărunțindu-le în tigaie. Se pune oțetul balsamic și majoritatea frunzelor de busuioc.
Compoziția se fierbe timp de 10 minute până când sosul s-a redus ți a devenit consistent.
Se pune un strat de sos ntr-o cratiță mare, adâncă. Se presară brânza Cheddar și parmezan apoi se adaugă câteva foi de lasagna. Se repetă acești pași până când cratița s-a umplut. La final, se adaugă un pic de parmezan, câteva frunze de busuioc și un pic de ulei de măsline.
Se pune la cuptor pentru 25-30 de minute.
Jamie Oliver te sfătuiește să o consumi imediat după preparare, când încă este fierbinte. O porție conține 385 de calorii.