Curcan picant cu mei

Aromele sunt foarte bine echilibrate iar  meiul are puține calorii (120cal/100g). Face parte din categoria alimentelor alcaline, este bogat în fibre vegetale și vitamine din complexul B. Se fierbe ușor și ține mai mult timp de foame dacă îl gatim cu carne. Chiar dacă rețeta este destul de „hot”, meiul îi taie iuțeala și o face usor de tolerat digestiv. 

separator
curcan-picant-mei-fibre

O portie furnizează aproximativ 450 de calorii.

Ingrediente:

  • 700 g piept de curcan (sau pulpe dezosate) fara piele si grasime;
  • 1-2 ardei iuti sau 1 lingurita de boia iute;
  • 1 frunza de dafin;
  • ½ lingurita piper negru boabe;
  • 1 lingurita seminte de chimen;
  • 1 lingurita sare;
  • 2 linguri ulei de porumb;
  • 1 praz (partea alba);
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 ceasca de mei (250-300g);
  • 1 ceasca de mazare (250g);
  • 5-6 rosii coapte sau 1 conserva de rosii in bulion;
  • 400-500mL supa de de carne de pasare fara sare.

Modul de preparare:

  • Spala meiul in apa rece si lasa-l la inmuiat 10-15 minute.
  • Pune la fiert supa de carne nesarata cu foaia de dafin.
  • Intr-un mojar de bucatarie amesteca piperul, chimenul si sarea. Mojareaza bine pana obtii o pulbere.
  • Taie carnea de curcan in cubulete mai mari sau in fasii cu grosimea de 1 cm si trece-o prin amestecul de condimente.
  • Incinge intr-o tigaie cu peretii mai inalti sau wok, jumatate din cantitatea de ulei si prajeste carnea pana se rumeneste bine. Dupa, aseaz-o in alt vas.
  • Pune meiul la fiert in apa clocotita, timp de aproximativ 15 minute, la foc mic. Amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca. Opreste focul inainte de a se absorbi intreaga cantitate de supa. Trebuie sa fie ca un terci destul de apos.
  • Cat timp se prajeste carnea de curcan, toaca marunt prazul si usturoiul. Indeparteaza semintele ardeiului iute si toaca-l si pe el marunt. Decojeste rosiile si taiele in cubulete mai mari. Spala-te bine pe maini cu sapun dupa ce ai terminat cu ardeiul, pentru ca s-ar putea sa te irite, sau foloseste manusi chirurgicale.
  • Adauga in tigaie restul uleiului si caleste la foc mediu ceapa si usturoiul vreo 3-4 minute. Adauga si restul de condimente de la carne, daca a mai ramas ceva. Dupa ce prazul a devenit usor auriu, adauga rosiile si caleste-le si pe ele vreo cateva minute, amestecand continuu.
  • Acum, adauga curcanul, meiul fiert si mazarea. Acopera vasul, redu intensitatea focului si lasa sa mai fiarba usor cam 10 minute. Daca mazarea este prefiarta , totul ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Amesteca usor din cand in cand, pentru ca meiul se lipeste foarte repede. Daca este cazul mai adauga putina supa sau apa fiarta.
  • Verifica daca toate ingredientele sunt fierte, potriveste de sare si piper, opreste focul si indeparteaza foaia de dafin.
  • Lasa mancarea 10 minute sa se raceasca si sa se” aseze” gusturile.

sursa: nutripedia.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

A murit unul dintre cei mai bogați români!
Articolul anterior
Povestea unui bordel exclusivist din Paris! Fetele erau selectate pe baza unor teste de cultură generală!
Articolul următor