Elvis Presley ajunsese un obez obsedat de mâncare

Când a murit la 16 august 1977, Regele Rock & Roll-ului, Elvis Presley cântărea 159 de kilograme, datorită unui regim alimentar care conţinea, în medie 22.000 de calorii pe zi. Meniul zilnic, condimentat cu droguri şi depresie, a pavat drumul spre mormântul regelui.

separator
Elvis_Presley_01_f20e27a52a

Din bărbatul tras prin inel de la începutul carierei lui, idol a milioane de femei, ajunsese în ultimii ani de viaţă un obez obsedat de mâncare. Pentru a se simţi bine, mânca 6 ouă, o jumătate de kilogram de şuncă, un sfert de kilogram de cârnaţi si 12 prăjituri la micul dejun. Era atât de subjugat de preferinţele sale culinare încât într-o noapte, în 1976, a zburat la Denver doar pentru a mânca sandvişul său preferat: Fool’s Gold Loaf. Acesta l-a costat 16.000$ şi conţinea o mare baghetă italiană, tăiată pe jumătate, scobită de miez şi umplută cu margarină, jeleu şi unt de arahide. La mijloc, între cele două felii trona o cantitate considerabilă de 500 de grame de bacon prăjit, iar înainte de servire, era cu totul prăjit în mult unt. Totalul caloriilor? Peste 8.000, cu mult peste limita zilnică admisă.

RTEmagicC_elvis-presley_1.jpg

Bineînţeles că pofta lui de mâncare pantagruelică şi preparatele consumate au atras atenţia medicilor, care l-au avertizat în numeroase ocazii că sfârşitul îi este aproape dacă nu încetează, însă Elvis Presley a găsit o metodă inedită de a slăbi. Artistul a fost fascinat de ideea, foarte la modă în anii ’70, că în timpul somnului, corpul nu consumă calorii şi organismul tău este forţat să ardă caloriile care au fost deja stocate. Aşa că, în timpul unui turneu la Las Vegas, Presley s-a lăsat sedus de metoda sedării timp de câteva zile pentru a slăbi „natural”. Şi nu o dată, ci de mai multe ori, deşi rezultatele revelatoare nu au existat niciodată, iar medicul lui curant, l-a sfătuit să înceteze cu cocteilurile de somnifere.

elvis-presley_2

O viaţă de izolare de lumea exterioară, combinată cu privilegiile şi excesele de star l-au condus pe Elvis Presley în cele din urmă la un fatidic sfârşit.

Sursa

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Irinei Loghin i s-a făcut un cadou în Moldova, la care nu s-a așteptat!
Articolul anterior
DREAM FESTIVAL 2014! Un nou eveniment pentru iubitorii de distracții
Articolul următor