Nu are nevoie de prezentare. Este foarteee… bună.
Ingrediente:
500 gr fasole uscată
3 căței usturoi
2 cepe mari
1 linguriță boia
3 foi dafin
sare, piper
ulei
Încearcă și găteşte fasole de post, gustoasă şi sănătoasă.
Mod de preparare:
- Fierbeți fasolea cu multă apă și foile de dafin în cucta pentru 45 minute din momentul în care începe oala să fluiere.
- Strecurați apa de pe fasole, dar rețineți o cană din apă. Aruncați foile de dafin.
- Pasați fasolea fiartă cu cățeii de usturoi striviți, sare și piper în roboțel sau dați-o prin mașina de tocat. Adăugați câte puțin apa de pe fasole și mai mixați în continuare până obțineți consistența dorită .
- Incingeți într-o oală ulei de un deget și căliți ceapa tăiată solzișori cu puțină sare până se înmoaie și începe să se aurească puțin. Adăugați boiaua, amestecați repede și stingeți focul.
- Scoateți ceapa din oală.
- Peste uleiul rămas în oală adăugați pasta de fasole și amestecați cu focul dat pe mic până se omogenizează bine și nu se mai vede uleiul.
- Acum, dacă fasolea vi se pare prea groasă, mai adăugați puțină apă în care a fiert fasolea. Dregeți de sare și piper.
- Serviți fasolea cu ceapă caramelizată deasupa și cu o salată de varză murată alături.