Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru foietaj:
- 160 g făină albă „000“
- 80 ml apă
- 200 g margarină
- sare
Pentru umplutură:
- 16 felii piept de porc
- 4 hribi medii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri sos bechamel
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- ½ pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjelsare şi piper
Prepară un foitaj uşor sărat, întinde-l cu sucitorul, apoi taie-l în pătrate cu laturile de circa 8-10 cm. Aşază-le într-o tavă şi pune-le în cuptorul încălzit la 220º C. Ţine-le la copt până când aluatul capătă o culoare uşor aurie.
1. Curăţă şi toacă ceapa şi usturoiul, apoi căleşte-le într-o tigaie cu ulei de măsline până se fac maronii. Spală hribii sub jet de apă, usucă-i uşor cu prosoape de hârtie, apoi taie-i în lamele subţiri. Adaugă hribii în tigaia cu ceapă şi usturoi, toarnă vinul şi pune totul la fiert (dacă scade prea mult, adaugă puţină supă de legume). Condimenteză cu sare şi piper, după gust, apoi adaugă sosul bechamel.
2. Montează pe farfurie, aşezând un pătrat de foitaj,1 lingură amestec de ciuperci, 2 felii de piept de porc ţinute în prealabil circa 10 secunde în cuptorul cu microunde, la gradaţia maximă (sau prăjite uşor într-o tigaie, fără ulei), pentru a deveni crocante. Repetă operaţiunea şi termină cu un pătrat de foitaj acoperit cu 1 lingură de ciuperci.
3. Presară puţin pătrunjel tocat şi serveşte preparatul fierbinte.
Reţetă preluată din „Aperitive”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md