Întregul an am tot vorbit despre o alimentație sănătoasă, despre ce trebuie să mâncăm și ce nu trebuie să combinăm. Vin multașteptatele sărbători de Paște și nu putem trece peste mesele copioase care au o importanță deosebită, pentru că adună oamenii dragi împreună. De aceea, îți voi recomanda un meniu de sărbători, care să te ferească de tentația bucatelor mai puțin sănătoase.
În primul rând toate bucatele trebuie pregătite în cuptor, la grătar sau fierte. Faci click pe denumirea rețetei și vei afla cum se pregătesc. Iar proporția o alegi în dependență de numărul invitaților.
Aperitivele sunt primele bucate servite.
Rulouri de vinete cu brânză feta din: vinete, dovlecel zucchini, roșii, brânză feta, usturoi, ulei, sare, piper, parmezan (opțional).
Pancakes cu sfeclă roșie și ricotta din: sfeclă roșie, lapte, faină, usturoi, ouă, ulei măsline, ricotta/brânză vaci.
Aperitive calde – ciuperci la cuptor din: ciupercuțe cu pălăria mai mare, ulei, mărar, sare, piper.
Aperitiv cu somon și avocado din: avocado, praz, suc de la o lămâie, smântână, patrunjel, sare, piper, pâine toast, somon fume, lămâie, mărar (patrunjel) pentru decor.
1. Salată „Explozie de vitamine” din: Varză chinezească, frunze de salată, ardei dulci sau bulgărești, castraveți, cozi ceapă verde, ulei de măsline, suc de lamâie, sare.
2. Salată Caesar cu pui din: salată verde creață, piept de pui, parmezan, felii de pâine, ulei de măsline, ouă, muştar, lămâie, usturoi, sare, piper.
3. Salată de crudități din: morcovi, mere, un sfert de țelină, ulei, sare, piper.
4. Salată indiană vegetariană din: conservă de porumb, ceapă roșie, roşii cherry, usturoi, ardei verde, ulei de măsline.
5. Salată cu ton din: conservă de ton bucăți, porumb dulce din conservă, măsline, morcov ras, varză albă sau roșie, roșie sau roșii cherry, frunze de salată verde, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.
Meniul principal… delicios!
1. Dovlecei umpluți din: dovlecei, carne tocata de pui, suc de rosii, brânză sau cașcaval, pesmet, ceapă, un morcov, rozmarin, mărar, ulei, sare și piper.
2. Legume la cuptor din: vinete, dovlecei, rosii, ulei de masline, busuioc, pătrunjel, sare, piper.
3. Crap cu legume la cuptor din: crap, morcov, radacină de pătrunjel, rădăcină de țelină, ardei gras, roșii, mazăre verde, fasole verde, verdeață: mărar și pătrunjel, suc de roșii, cartofi, ulei, sare.
4. Pește la cuptor din: somon, unt, lămâie, ceapă, usturoi, sare, piper negru, ulei.
5. Pui cu ciuperci și măsline din: pulpe superioare de pui, conservă ciuperci, măsline verzi, pastă de roșii, ulei de măsline, usturoi, pătrunjel.
6. Pește la cuptor din: peşte proaspăt, lămâie, ulei, vin alb, ceapă, usturoi, foi dafin, pastă de roşii, sare, piper, piper boabe.
7. Pui la cuptor din: pui, cartofi de dimensiune medie, ciuperci champignon proaspete, ulei de floarea soarelui, cimbru uscat, vin alb sec, sare, piper (mix) proaspăt măcinat și boia dulce.
Desertul mult așteptat!
1. Mere coapte din: mere, zahăr, marmeladă, zahăr pudră, pesmet, ouă, nuci, unt, scorțișoară.
2. Jeleu de portocale din: portocale, apa, zahar, foi de gelatină, lamaie.
3. Tort panna cotta cu jeleu de căpșuni din: ouă, ulei, zahar, iaurt, faina, praf de copt, sare, căpșuni mari, lapte, friscă lichidă,vanilie, plicuri gelatină, ciocolată albă.
Desigur poți inventa singură combinații de alimente recomandate; folosește ulei de măsline în loc de maioneză; nu prepara carne de porc; renunță la mezeluri; iar desertul poate fi simplu – salată de fructe și nu cumpăra băuturi carbogazoase.
Îți urez imaginație în bucătărie și spor la gătit!