Pentru a fi siguri că mititeii pe care îi serviţi sunt sută la sută naturali, cel mai simplu este să-i preparaţi acasă. Reţeta este una extrem de uşoară. A fost selectată din volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Ooprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Ingrediente:
- 300 de grame de carne de vită (partea de la gât),
- 150 de grame de carne de porc (pulpă sau ceafă),
- sare, piper, usturoi şi cimbru.
Mod de preparare:
- Carnea se trece de 4-5 ori prin maşina de tocat, se adaugă sarea şi piperul, se frământă bine şi se pune la frigider.
- Pentru ca preparatul să fie fraged, tocătura trebuie să stea la rece 6-12 ore.
- Înainte de a-i prepara, la compoziţie se adaugă usturoi pisat sau zeama de la mujdeiul de usturoi, o jumătate de linguriţă de bicarbonat, o linguriţă de frunze de cimbru uscate şi trecute prin sită.
- Toate se amestecă şi se frământă bine.
- Cu mâna udă se ia din tocătură şi se formează mititei, care se prăjesc pe grătarul foarte bine încins şi uns cu grăsime.
Poftă bună!