Gustări pentru masa de Revelion!

Știm că principalele feluri de mâncare pe masa de Anul Nou sunt întotdeauna salatele și gustările. Iar dacă le mai poți orna frumos, acestea pot deveni un deliciu culinar.

separator

Tartine cu pate din somon

Un aperitiv care se prepara rapid încorporând file-urile de somon într-un pate tertinabil, cremos și aromat. Vezi rețeta pas cu pas aici.

 1-aperitive-mese-festive-tartine-cu-pate-din-somon

Rulouri cu brânza feta, măsline și ardei gras

Crema de brânză grasă se combină excelent cu legumele proaspete mărunțite, învelită într-o foaie subțire de castravete, rulată și prinsa cu ajutorul unei codițe de pătrunjel. Vezi rețeta pas cu pas aici

2-aperitive-mese-festive-rulouri-castraveti-umplute-cu-crema-de-branza

Frigărui reci

Alege câteva scobitori groase și introdu în această ordine: o bucată de pepene galben, o felie de bacon, o biluță de mozzarella și un bob de strugure. Așează-le frumos pe un platou și surprinde-ți invitații.

3-aperitive-mese-festive-frigarui

Tartine cu prosciutto, smochine proaspete și cremă de brânză

Dacă ai invitați care sunt la dietă, alege o felie de pâine proteică integrală, unge-o cu o cremă de brânză prospătă, amestecată cu ceapa verde tocată fin, adaugă câteva felii de smochine proaspete și o felie de prosciuta. Tartina se poate decora cu frunze de rucola.

5-aperitive-mese-festive-tartine-cu-smochine-si-prosciutto

Tartine cu prosciutto, cremă de brânză de capra și chutney

Deși implică ceva mai multă muncă, sunt aperitivele perfecte pentru o masă festivă în jurul căreia îți aduni prietenii și familia. Întinde crema de brânza de capră și cimbru peste o felie de pâine prăjită la cuptor, așează o felie de prosciutto și așezonează cu un delicios chutney de mango.

Tartine cu crema de avocado și somon afumat

Alege un avocado copt sau lasă-l să se coacă timp de câteva zile într-o foaie de hârtie, scobește pulpa, adaugă puțină ceapă roșie tocată, ardei iute, așezonează cu zeama de lămâie, ulei de susan, sare, curcuma și piper și omogenizează totul într-o pastă. Decupează tartine rotunde cu ajutorul unui cerc decorativ din inox, împrățtie crema de avocado și așează deasupra o bucățică de somon.

7-aperitive-mese-festive-tartine-cu-crema-de-avocado-si-somon

Tartine cu cremă de brânza și somon afumat

Dacă nu ai la îndemână avocado, crema din brânză grasă îl poate substitui perfect. Omogenizează crema de brânza proaspată cu o mână de pătrunjel tocat fin, sare și piper, așeaz-o pe o tartină cu ajutorul unui pos de patiserie și adaugă o feliuță subțire de somon afumat.

9-aperitive-mese-festive-tartine-cu-crema-de-unt-si-somon

Aperitive pentru mese festive cu icre de somon

Le servești pe tartine sau găsești modalități inedite de prezentare, nu poți da greș alegând icrele de somon. Umple un con din foietaj de patiserie cu icre de somon sau așează-le peste o felie subțire de foie gras și completează platingul cu un crevete.

10-aperitive-mese-festive-foie-gras-cu-icre-si-creveti

Tartine cu mousse de creveți

Prepara un mousse din creveți trași la tigaie, cremă fină de brânză, ceapă albă tocată mărunt, cartof fiert și o linguriță de smântână, întinde-l pe tarine și deocrează aperitivul cu un crevete.

12-aperitive-mese-festive-tartine-cu-creveti

Tartine cu cremă de brânză fină și file de macrou

Taie pe diagonală o felie de pâine toast, unge-o cu crema de brânză fină și așează o felie de macrou în ulei (conservă). Așezonează tartină cu felii foarte subțiri de lămâie, castraveți și câte un fir de mărar.

13-aperitive-mese-festive-tartine-cu-peste

Tartine cu sos pesto

Pregătește un sos pesto după rețeta originală, întinde-l peste feliile de pâine toast și decorează cu feliuțe de ridichii și vlăstari.

14-aperitive-mese-festive-tartine-cu-sos-pesto

Aperitive pentru mese festive cu blue cheese

Alege una dintre cele mai apreciate tipuri de brânză: brânza albastră cu mucegai. Așeaz-o peste o felie groasă de castravete și așezonează aperitivul cu nuci caramelizate. Va fi un răsfaț al papiellor gustative.

16-aperitive-mese-festive-castraveti-cu-blue-cheese-si-nuci-caramelizate

Frigărui din salată caprese

Așează pe o frigăruie o bucată de mozzarella și o roșie cherry. Așează o frunza de busuioc și stropește frigăruiele cu ulei.

17-aperitive-mese-festive-caprese

Aperitive calde din cartofi la cuptor și bacon

Taie pe jumătate cartofii noi mici, așezonează, toarnă ulei de măsline și dă la cuptor până se gaătesc complet. Așează câte o felie de bacon trasă la tigaie și servește cald.

jjj

sursa: fucsia.ro

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Această rețetă de iaurt este foarte simplă și gustoasă. Iaurtul făcut în casă este mult mai sănătos față de cel care se găsește în supermarketuri și este indicat pentru copii și pentru cei care au diabet sau țin dietă.

Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • Un litru de lapte proaspăt (preferabil integral pentru o textură mai bogată)
  • 2-3 linguri de iaurt natural (ca starter)
  • Oala sau cratiță
  • Un termos
  • Un termometru de bucătărie
  • Sticluțe sau borcane pentru depozitare

Rețetă de iaurt făcut în casă

  1. Pune laptele într-o oală sau cratiță și încălzește-l la foc mediu, amestecând constant pentru a preveni arderea. Folosește un termometru de bucătărie și încălzește-l până când temperatura atinge aproximativ 80°C. Acest proces ajută la eliminarea bacteriilor nedorite.
  2. După ce laptele a atins temperatura dorită, îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Nu adăuga starterul de iaurt în timp ce laptele este încă fierbinte, deoarece riști să distrugi bacteriile bune.
  3. Când laptele s-a răcit suficient, adaugă 2-3 linguri de iaurt natural în lapte și amestecă bine pentru a distribui bacteriile în întregul amestec. Starterul de iaurt conține bacterii active care vor fermenta laptele și îl vor transforma în iaurt.
  4. Apoi, toarnă amestecul în sticluțe sau borcane și înfășoară-le într-un prosop sau le așază într-un termos preîncălzit. Fermentează iaurtul timp de 6-8 ore la temperatura camerei sau până când devine solid. Cu cât fermentezi mai mult, cu atât iaurtul va fi mai gros și mai gustos.
  5. După ce iaurtul s-a fermentat, pune sticluțele în frigider pentru a se răci și pentru a opri procesul de fermentare. Lasă-l să se odihnească peste noapte înainte de a-l consuma. La final poți să adaugi fructe, bomboane, scorțișoară sau stafide. Asta este tot. Poftă bună!

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Pește infestat cu paraziți, la un magazin din Capitală!
Articolul anterior
4 rețete inedite de tort pentru Revelion
Articolul următor