Dacă de Crăciun desertul de bază e cozonacul nostru cel de toate zilele, de Revelion piesa centrală este, de obicei, un tort. Anul acesta îți sugerăm să lași rețeta aceea de tort pe care o faci de câțiva ani încoace (pentru că știi că îți iese negreșit și că are succes în rândul invitaților) și să încerci una din cele 4 variante inedite și extrem, extrem de gustoase de torturi de mai jos. Nu sunt deloc complicate, sunt extrem de gustoase și iubite în toată lumea și, cel mai important lucru, se fac atât de ușor încât și celui mai nepriceput om îi vor ieși exact ca la cofetărie.
Tort diplomat cu piersici din compot
Foarte simplu de gătit și extrem de gustos. Merită să-l încerci.
30 gr gelatină granule
Tort cu cremă de fructe de pădure și conuri de brad
Un tort fabulos, cu un gust deosebit, intitulat metaforic „Miracolul pădurii” și care va marca cumpăna dintre ani.
pentru blat:
9 ouă
pentru sirop:
300 ml apă
pentru sosul de coacăze:
300 gr coacăze roșii
pentru crema de fructe de pădure:
400 gr ciocolată albă
pentru glazura de ciocolată:
200 gr ciocolată amăruie
pentru conurile de brad:
200 gr ciocolată amăruie
pentru decor:
crenguțe de rozmarin
Mixăm albușurile până devin ferme. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile. Punem apa și mixăm până la omogenizare.
Cel mai rapid tort festiv pe care îl poți face, cu o glazură bună de te lingi pe degete! Și cel mai gustos, datorită combinației unice de ingrediente pe care le are: blat însiropat și pufos de cacao, cremă fină caramelizată plină de alune, nuci ușor prăjite și fulgi crocanți de cocos…
Un tort cu o savoare aparte, cu un aspect delicat și un gust pe măsură. Prepararea lui îți va lua un pic mai mult decât la celelalte torturi, dar merită efortul, va fi preferatul tuturor.