A cincea zi de post vine cu această propunere pentru voi: lasagna de post cu ciuperci.
Ingrediente:
1 pachet foi lasagna fără ou
500 g ciuperci
2 cepe
1 căţel usturoi
3 ardei graşi
300 g boabe porumb
400 ml suc de roşii
1/2 pahar vin alb sec
200 g caşcaval vegetal răzuit
sare
piper
busuioc
ulei
Mod de preparare:
Rumeneşte în ulei încins cepele tăiate mărunt şi usturoiul pisat. Adaugă ardeii graşi tocaţi, apoi, după câteva minute, pune ciupercile tăiate felii, sucul de roşii, porumbul, sare, piper, după gust, şi toarnă vinul. Lasă la foc mic 30 de minute, dă deoparte și presară busuiocul. Amestecă. Prepară foile de lasagna conform indicațiilor de pe ambalaj. Așează-le într-un vas termorezistent tapetat, pui un strat de foi (fără să se suprapună), unul de legume, unul de foi şi continui până termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie de legume, peste care presari cașcavalul vegetal răzuit. Dai vasul la copt în cuptorul bine încins, aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte bine lasagna de post cu ciuperci.