Cuplul artistic Olga Busuioc și Igor Stribițchi are mai puțin timp să fie cu familia și prietenii. Este riscul meseriei pe care și l-au asumat soprana Olga Busuioc și interpretul Igor Stribițchi.
De aproape 2 ani formează o familie, dar momentele în care cei doi sunt împreună cu familia și prietenii lor sunt mai rare. Olga cucerește meleaguri străine și concursuri internaționale cu vocea sa superbă, iar Igor, alături de colegul său de la Akord, cucerește inimile fetelor de acasă și fac muzica să inspire și să îndrăgostească. Și pentru că dragostea n-are hotare, Olga mai vine în treacăt pe acasă să-și sărute soțul și să-l răsfețe cu careva delicii culinare, iar Igor o urmează uneori la concursuri. În perioada sărbătorilor însă ai șansa să îi prinzi acasă, petrecând alături de prieteni și familie. Și cum Olga cucerește cu bucatele sale la fel precum o face cu prestațiile scenice, am încercat să o descoasem pe ea și pe Igor, cum își alintă prietenii.
http://www.youtube.com/watch?v=LRNWqq8zquk
”Rață pe așternut de pere”
Ingrediente:
- O rață medie
- 2 pere
- 2 cepe mari
- 2 legături de pătrunjel
- Sare
- Piper
- 1 litru de vin alb
- Sos de fructe de pădure (dulceață de fructe de pădure)
Carnea se taie bucăți nu prea mari și se pune la marinat cu ceapa tăiată mărunt, părtrunjel, sare și piper. Perste ea se toarnă vinul. Se lasă 6 ore la frigider, după care se aranjează în tava acoperită cu o folie de aluminiu. Peste carne se pune un strat cu felii de pere și se acoperă cu aceeași folie de aluminiu. Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Iar cînd carnea se pune în cuptor, temperatura se scade la 180 de grade. Se lasă la cuptor 2,5 – 3 ore. Se servește cu sos de fructe de pădure.
text: Natalia Bodiu
imagini: Ion Ștefanschi