Și în perioadele de post putem prepara dulciuri de post delicioase, așa că îți popun să-ți alinți papilele gustative cu marmeladă de morcovi, un desert care te va energiza totodată, datorită conținutului de vitamine și antioxidanți din morcovi.
Marmelada de morcovi se prepară foarte ușor, din ingredientele sănătoase pe care le ai în bucătărie.
Ingrediente:
– 600 gr de morcov
– 600 gr de zahăr
– 2 lămâi (sucul)
– 1 pliculeț de vanilie
– 120 ml suc de portocale
– 4 linguri de fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se spală și se curăță morcovul, se dă prin răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă într-o cratiță cu zahărul și se lasă pentru 2 ore, ca morcovul să lase suc.
Se adugă sucul de portocale, sucul de lămâie și coaja rasă a unei lamâi. Totul se pune la fiert la foc mic timp de 30 minute, până scade sucul, se amestecă cu o lingură de lemn. Se răcește și se adugă pliculețul de vanilie. Totul se amestecă foarte bine și se lasă la frigider pentru 1 oră.
Cu mâinele ude se formează biluțe care se rostogolesc prin fulgii de cocos și se aranjează pe un platou.
La fel de gustoasă este și marmelada de dovleac. E un desert care place copiilor, dar și adulților!
sursa: anishoara.blogspot.com