Meniul de Paşti de la MasterChef! Iată reţetele!

Dacă doreşti ca de Paşti să ai pe masă un meniu recomandat de cei trei juraţi de la MasterChef, notează şi încearcă reţetele pe care aceştia le recomandă şi le vor prepara la rândul lor de sărbători.

separator
grila-primavara-protv-masterchef

Cătălin Scărlătescu: Pulpa de berbec la cuptor

Ingrediente: o pulpă de berbec, 3 capaţâni de usturoi, 3 linguri de muştar, sare de mare grunjoasă, piper proaspăt măcinat.

Preparare: usturoiul se bagă la cuptor, într- o tavă, iar după ce s-a copt, se stoarce miezul, se pisează şi se amestecă bine cu muştarul. Cu pasta obţinută se unge bine pulpa, apoi se dă la cuptor, la 110 grade, timp de 4 ore, acoperită cu o folie. După 4 ore se îndepărtează folia, se condimentează cu sare şi piper şi se dă din nou la cuptor, neacoperită, la 180 de grade, cam 23 de minute (până se rumeneşte). Se serveşte cu o salată verde proaspată.

catalin-scarlatescu-pulpa-de-berbec

Sorin Bontea: Pulpa de miel pe pat de legume

Ingrediente: pulpa de miel fără os, ulei, muştar Dijon, pesmet alb, vin alb sec, rozmarin proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbrişor, salvie, sare de mare, piper proaspăt măcinat; pentru patul de legume – morcov, ceapă, ţelină, o frunză de dafin, 2 căţei de usturoi, două linguri de miere, piper, cimbrişor, muştar, sare.

Preparare: pulpa se strânge ca o ruladă şi se leagă cu o sfoară. Se dă cu sare şi piper şi se prăjeste în tigaie, în ulei, două minute pe toate părţile. Se lasă să se răcească, apoi se unge cu muştarul amestecat cu puţin vin alb şi se dă prin pesmentul combinat cu toate ierburile aromatice tocate mărunt (salvia trebuie să fie în proporţie mai mică, pentru că este mai amară).

Se face într-o tavă un pat din legumele tăiate cuburi mari, frunza de dafin, căţeii de usturoi, câteva boabe de piper, crenguţele de rozmarin rămase şi cimbrişor. Peste acestea se aşază carnea. Se dă la cuptor la 170-180 de grade cam 40 de minute. La final, se scoate carnea, iar legumele se amestecă bine cu muştar, miere, sare şi piper şi se mai dau puţin la cuptor, să se gratineze.

pula-de-miel-sorin-bontea

 

Sorin Dumitrescu: Tartă cu leurdă, spanac şi brânză de capră

Ingrediente: două legături de ceapă verde, un snop de spanac, 3-4 legături de leurdă proaspătă, 250 g brânză de capră, un ou, 200 g făină, 100 g unt, o linguriţă de sare fină, 40 ml apă, nucşoară.

Preparare: se pun făina, sarea şi untul într-un bol şi se adaugă apa încet, încet. Se amestecă totul până se obţine un aluat omogen, care se lasă la frigider cam 30 de minute. Între timp, se pregăteşte umplutura. Într-o oală se pun un cub de unt, ceapa verde, spanacul şi leurda întregi şi se amestecă, apoi se adaugă un strop de apă.

Se acoperă cu un capac şi se lasă 5 minute, apoi se opreşte focul. Se scurg verdeţurile, se toacă la cuţit, se amestecă bine cu brânză rasă şi oul şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper după gust. Se întinde aluatul, apoi se aşază în forma aleasă. Se dă la cuptor 15 minute la 160 de grade, apoi se scoate aluatul, se adaugă umplutura de verdeţuri şi brânză şi se dă la cuptor pentru alte 10 minute.

sorin-dumitrescu-tarta-pasti

Sursa

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murată. Gustul nu va mai fi la fel și nu va rezista tot sezonul

În această perioadă din an, majoritatea gospodinelor pun varză la murat, însă multe dintre acestea nu știu că un ingredient pe care îl folosesc des nu ar trebui să fie pus în butoi. Din cauza acestui aliment, gustul verzei murate nu va mai fi la fel, iar varza nu va rezista tot sezonul.

Varza murată este preferată de cei mai mulți români, iar în acest sezon se pune ea la murat, pentru a se bucura și la iarnă și a pregăti diverse preparate. Ei bine, află că un ingredient nu se pune niciodată în varza murată, deoarece gustul ei nu va mai fi la fel și nu va rezista tot sezonul.

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murată

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murata este sarea fină. Pentru varza murată se folosește doar sare grunjoasă, iar cantitatea ei este de o lingură pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri de sare pentru o găleată de apă. Sarea fină va schimba gustul verzei, iar aceasta nu va rezista tot sezonul.

De altfel ar trebui să știi că la varza murată nu se pune niciodată hrean, asta pentru că acesta va întări frunzele de varză, iar acestea nu vor mai putea fi folosite la sarmale sau alte preparate.

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată

Dacă îți dorești să afli și care este ingredientul ce menține limpede zeama de la varza murată, atunci află că noi avem răspunsul. Ingredientul este chiar zahărul, asta pentru că datorită lui varza murată se va păstra mai mult timp, iar zeama acesteia nu se va tulbura și va rămâne limpede.

De asemenea, este recomandat ca după aproximativ una sau chiar două săptămâni de când ați pus varza murată la butoi, atunci când a început să se acrească foarte bine, să dizolvați în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnați peste varza din butoi. Acest ingredient ajută varza să nu prindă floare.

sursa: www.spynews.ro

Rețetă delicioasă de tartă cu gutui

Gutuiele se numără printre fructele din acest sezon, iar deserturile ies delicioase atunci când sunt coapte. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios gustos, noi îți prezentăm rețeta de plăcintă cu gutui care poate fi realizată destul de ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Ingrediente

  • 3 – 4 gutui
  • 300 g zahăr
  • 150 ml ulei și 50g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scorțișoară
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g făină

Mod de preparare

Radem gutuile și le amestecăm cu puțină zeamă de lămâie, dar și cu 200 g de zahăr. Pentru aluat avem nevoie de uleiul pe care îl încălzim pe foc cu untul, sarea, 100 grame de zahăr și amestecăm totul cu oul, dar și apa minerală.

Făina se adaugă până când ne este o compoziție de cocă și amestecăm în făina și praful de copt. Împărțim aluatul în două și întindem două foi. Prima foaie o așezăm pe tava unsă și tapetată și adăugăm puțin pesmet și umplutură, iar mai apoi presărăm cu scorțișoară.

Se așează și cea de-a doua felie și eu înțepăm cu furculiță, iar mai apoi punem preparatul la cuptorul preîncălzit și lăsăm 35 de minute până când s-a rumenit. Poftă bună!

O rețetă numai bună de pus în cămară, pentru iarnă

Gospodinele se pregătesc deja să pună în cămară, pentru iarnă, tot felul de bunătăți. Cele mai consumate preparate pe timpul iernii, și nu numai, sunt gogoșarii în sos de bulion, care se poate adăuga într-o mulțime de rețete culinare datorită gustului său aromat, sau poate fi consumat și simplu, ca garnitură. Unde mai pui că acest preparat se păstrează foarte bine în cămară de la un an la altul.

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari în sos de bulion. Un preparat numai bun de pus în cămară, pentru iarnă.

Ingrediente:

  • 5 kg de gogoșari,
  • 500 grame ulei;
  • 500 grame de zahăr;
  • 500 grame de oțet;
  • foi de dafin;
  • boabe de piper;
  • boabe de muștar;
  • 800 grame de bulion;
  • sare după gust;

Mod de preparare:

Se spală gogoșarii, se curăță și se taie fideluță.

Se pun într-un vas restul ingredientelor, se amestecă și se pun pe aragaz, la fiert.

Când incepe să dea în clocot, se adaugă si gogoșarii tăiați și se lasă10 minute să fiarbă împreună, se amestecă de câteva ori.

Se scot apoi gogoșarii cu o paletă și se pun într-un castron și apoi în borcanele sterilizate.

Se toarnă apoi sosul fierbinte peste gogoșarii din borcane, se închd borcanele cu capacele și apoi se pun în cuptorul rămas încins de la sterilizarea borcanelor. Se lasă apoi să se răcească lent, odată cu cuptorul. A doua zi, borcanele pot fi duse în cămară, la loc răcoros și întunecos și după o săptămână deja pot fi consumați.

sursa: www.spynews.ro

Vlad Plahotniuc și-a scos familia din anonimat! Cum arată soția și copiii lui!
Articolul anterior
Eugen Doga, în conflict cu Igor Dodon
Articolul următor