Apetisante și arătoase, minibudincile de legume îi vor ispiti și pe cei mai mofturoși să le încerce.
Ingrediente
- 150 g conopidă
- 150 g morcovi
- 150 g dovlecei
- 150 g roșii
- 6 ouă
- 100 ml smântână
- 50 g măsline
- pătrunjel verde
- piper alb
- sare
Mod de preparare
1. Spală dovleceii și roșiile și feliază-le subțire. Lasă-le separat să se scurgă.
2. Fierbe conopida în apă cu sare până se înmoaie puțin. Când se răcește, zdrobește-o cu mixerul și adaugă în piureul obținut 50 ml smântână și trei ouă. Sărează și pipărează după gust.
3. Repetă procedura pentru morcovi.
4. Tapetează patru miniforme termorezistente cu hârtie de copt și pune la bază felii de dovlecei. Pune un strat de piure de conopidă, felii de roșii și piureul de morcovi.
5. Așază deasupra câteva felii de dovlecel și acoperă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
6. Pune formele într-o tavă mai adâncă și toarnă apă mai sus de jumătatea vaselor de copt. Coace la foc mic (110 grd) pentru o oră.
7. Scoate budincile din forme după ce s-au răcorit, garnisește-le cu frunze de pătrunjel și măsline și servește-le imediat.