Pentru gospodinele care nu știu ce să gătească la cină, avem o rețetă inedită, pe care, cu siguranță, nu ați mai încercat-o! Iată cum se prepară pizza focar, o rețetă delicioasă, de-ți lasă gura apă.
Ingrediente:
- 2 blaturi pentru pizza
- 150 g de sos de tomate
- 200 g de mozzarella
- măsline
- oregano
- apă
- șuncă
- frunze de rachete
- ulei de masline
- oțet balsamic
- rom fierbinte
Mod de preparare:
Ungem blatul de pizza cu suc de roșii, după care tăiem 6 felii de brânză mozzarella și le aranjăm uniform, apoi adăugăm măslinele întregi. Presurăm blatul cu oregano și ungem suprafață rămasă cu apă.
După care, luăm patru paie, le punem pe marginea blatului și imediat acoperim cu un alt blat, tamponăm împrejur. Suflăm adânc în acele paie, până când pizza capătă o formă rotundă și măricică, retragem paiele și lipim ambele straturi cu degetele.
Punem pizza la cuptor pentru 12 minute la temperatura de 210 grade Celsius. După ce am scos pizza de la cuptor, turnăm peste ea romul fierbinte și îi aprindem un chibrit, lăsăm să ardă puțin, până când pizza se micșorează un pic.
Apoi, tăiem cu o foarfecă curată, dezinfectată în prealabil, marginea celui de-al doilea strat, adică stratul de la suprafață. În stratul de sus, pe care l-am tăiat, punem frunzele de rachete, puține frunze de rachet punem și pe primul strat, în care am plasat toate ingredientele.
Aranjăm feliile de șuncă, picurăm puțin ulei de măsline pe primul strat, doar că în stratul cu rachete, turnăm ceva mai mult, tot aici adăugăm oțetul balsamic și apoi amestecăm ca să obținem o salată, pe care o vom servi împreună cu pizza proaspăt preparată.