Omleta, cel mai iubit mic dejun din lume! Iată o variantă și mai sățioasă.
Ingrediente:
- 1 avocado
- 3 lămâi verzi
- 1/2 legătură coriandru proaspăt
- 3 linguri iaurt natural
- ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 1 morcov
- 1/2 varză albă
- 1 ardei iute roșu
- 8 ouă mari
- 60 g brânză Cheddar
Modalitate de preparare:
- Curățați avocado și introduceți pulpa la blender.
- Stoarceți zeama de la 2 limete, adăugați tulpinile coriandrului, iaurtul și un strop de ulei.
- Pulsați până când obțineți un sos omogen și asezonați după gust.
- Curățați ceapa și morcovul. Radeți-le pe ambele de preferat într-un robot de bucătărie sau folosind o răzătoare.
- Tăiați fin varza și ardeiul iute.
- Combinați totul într-un castron încăpător.
- Adăugați o mare parte din frunzele de coriandru, apoi turnați sosul de avocado și amestecați bine.
- Gustați și asezonați după bunul plac.
- Bateți ouăle într-un castron împreună cu un strop de apă, sare și piper.
- Înceingeți o tigaie, adăugați în ea 1 linguriță de ulei de măsline și un sfert din cantitatea de ouă.
- Amestecați totul în tigaie, radeți deasupra un sfert din brânza cheddar și așteptați să se topească.
- Preparați omleta, iar când este gata având grijă să nu se maronească, scoateți-o pe o farfurie și adăugați câte 1 lingură de umplutură.
- Rulați și repetați operațiunea cu restul ingredientelor până la epuizarea acestora.
- Serviți cu felii de limetă și frunze de coriandru.