Avocado este un fruct nutritiv, bogat în acizi graşi Omega-3, vitamina E, B6, K, C, acid folic, iar oul îţi aduce în organism proteine de înaltă calitate şi minerale, calciu, fier, zinc, seleniu, dar şi vitamina A, grupul vitaminelor B. Avocado cu ou este o rețetă simplă, dar foarte hrănitoare, săţioasă şi sănătoasă, care se prepară timp de 10 minute.
Pentru a prepara avocado cu ou la cuptor ai nevoie de: 1 avocado, 2 ouă, piper, sare, condimente.
Iată cum se prepară:
- Avocado se spală bine, se taie în jumătate şi se scoate sâmburele;
- Se aşează bucăţile de avocado într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu;
- Se pun puţine condimente în gaura lăsată de sâmbure, după care se aşează oul (dacă sâmburele este prea mic, se scobeşte puţin cu lingura pentru a face loc oului);
- Asezonează şi la suprafaţă cu puţină sare, piper proaspăt măcinat şi condimente;
- Pune tava la cuptor la 170 grade Celsius, timp de 10-20 de minute;
- Serveşte cu plăcere, împreună cu toată familia, la dejun, prânz sau cină!