Am ales 9 rețete delicioase cu ouă din bucătăriile lumii. Ție care îți place?

Probabil vi s-a întâmplat să vă trezit dimineata cu poftă de ouă ochiuri. Mie mi s-a intamplat de multe ori. Sunt delicioase și se potrivesc de minune cu puțin bacon rumenit în tigaie. Pentru a putea diversifica micul dejun la acest capitol, am selectat de pe adme.ru  cele mai apetisante rețete cu ouă ochiuri.

separator

Shakshuka

sakshuka

Shakshuka este una dintre reţetele evreieşti cele mai iubite. Este un fel de mâncare bazat pe roşii fierte condimentate, acoperite de ochiuri. Există o varietate de rețete de shakshuka cu tot felul de legume, brânzeturi sau carne, inclusiv vinete, varză, feta sau cârnați. Pentru rețeta de bază prăjiți ochiurile în sos de tomate și adăugați ardei.

Frittata

frittata

Frittata este o omletă italiană – o combinație de ouă, legume proaspete, ierburi aromatice și puțină brânză. Spre deosebire de omletă, care se prepară în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, şi este umplută cu cantităţi mici din alte ingrediente şi împăturită înainte de a fi servită, o frittata este mult mai săţioasă, se găteşte la început pe ochiul aragazului şi  apoi este desăvârşită în cuptor.

Ouă poșate

posate

Ouăle poșate fac parte din gastronomia franceză. Tehnica de preparare este aparent simplă. Trebuie să pui apă la fiert și, când e aproape de fierbere, faci un mic vârtej în oală cu lingura, apoi torni cu blândețe un ou. Vârtejul va face ca albușul să rămână în jurul gălbenușului, iar forma finală ideală este o sferă care la final are albușul preparat, dar interiorul moale.

Ouă ”Orsini”

orsini

E o rețetă neobișnuită care-ți consumă foarte mult timp. Gălbenușul este separat de albuș și rămâne doar ”scorbura” oului care e o cremă pufoasă formată din albuș de ou pregatit perfect la cuptor împreuna cu gălbenușul și aromat cu unt. Ouăle ”Orsini” sunt o gustare populară în bucătăria iataliană și se servesc cucașcaval și legume.

Ouă en cocotte

en cotte

Fiecare ou se sparge într-un vas de tip ramekin sau alt gen de vas termorezistent care a fost uns în prealabil cu unt, tapisat cu smântână şi presărat cu sare şi piper. Înainte de a sparge ouăle se prepară umplutura care poate fi compusă din carne, becon, legume sau ciuperci. Vasele se aşează apoi într-un alt recipient umplut cu apă până la jumătate şi se pun la cuptor.

Omletă norvegiană

norvegiana

Se deosebește de alte omlete prin faptul că este preparată cu pește sărat și ouă prăjite ușor cu ceapă. E o combinație foarte populară pentru popoarele scandinave, deoarece la ei arareori întâlnești un mic dejun fără pește și ouă.

Tortilia

trotilia

Tortilia este un deliciu spaniol care are mai multe modalități de preparare. Poate fi savurat ca gustare sau ca fel principal, ca atare sau alături de o salată, cald sau rece. Preparatul este un fel de omletă cu cartofi. Originea ei nu e bine cunoscută, pentru că există mai multe legende. Una dintre ele spune că o femeie săracă trebuia să-și hrănească oaspetele cu ceva, dar avea doar cartofi, ceapă și ouă. Da, rețeta clasică conține doar aceste ingrediente, dar contează felul în care o gătești.

Huevos rancheros

mexoicano

Huevos Rancheros, sau ouă țărănești mexicane este un mic dejun sățios, perfect pentru o dinimeață plină de energie. Se prepară cu ardei roșu, fasole prăjite și sos  de roșii picant. E o rețetă de mic-dejun dedicată celor cu stomac mai puternic, deoarece… ciupește ușor la limbă.

Tamagoyaki – omletă japoneză

japonese

Banala omletă poate fi făcută ceva mai atrăgător. Această reţetă japoneză e foarte uşor de preparat. Se bate oul cu apa rece, sosul de soia şi zahărul. Se pune puţin ulei în tigaie şi când s-a înfierbântat se adaugă omleta pe toată dimensiunea tigăii (se obţine o foaie subţire, precum o clătită). Rulourile pot fi umplute cu orez, icre roşii sau chiar somon.

Să aveţi poftă!

Foto: adme.ru

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Gala Premiilor UNITEM 2017 a desemnat cei mai buni actori și cele mai bune piese de teatru!
Articolul anterior
Postarea unei învățătoare a ajuns virală: ,,Da, am păduchi și nu mi-e rușine”!
Articolul următor