Mancarea asiatică este o noutate apreciată în bucătăria fiecărei femie. Așa că azi vă propun să gătiți ceva simplu si ușor – pechețele (sau rulouri) de primăvară. Se poate folosi un sos pe bază de unt de arahide și sos de soia, combinația perfectă de sărat – dulce – iute, un sos cremos, fin, care face echipă tare bună cu rulourile pline de prospețime. Le puteți umple cu pui prăjit, bine condimentat.
Pentru rulouri aveți nevoie de: 15-20 foi de orez, tăiței din fasole sau tăiței de orez (aproximativ 50g), 1 piept de pui (și condimentele aferente – garam masala în cazul meu, dar voi folosiți ce vă place), 2 linguri ulei vegetal pentru prăjit, ardei tricolori (1/2 ardei din fiecare culoare), 1 morcov mic, 1/2 castravete, 2 mâini spanac tânăr, câteva fire de leurdă și pătrunjel, câteva frunze de salată verde.
Taiați ardeii, morcovul și castravetele în fâșii subțiri.
Înmuiați tăițeii 5 minute în apă fierbinte apoi scurgeți și dați deoparte.
Tăiați pieptul de pui fâșii și asezonați-l cu sare, piper și condimentele dorite apoi prăjiți-l în ulei încins până devine auriu.
Umpleți un bol cu apă rece și începeți să formați pachețelele astfel: înmuiați o foaie de orez în apă rece pentru 15-20 secunde până devine maleabilă. Cu grijă (foile sunt fragile) așezați foaia de orez pe suprafața de lucru apoi puneți câteva fâșii de ardei, castravete, morcov, salată verde, spanac, pătrunjel, leurdă, piept de pui și tâiței pe una din marginile foii de orez. Împăturiți partea de sus a foii peste legume, apoi împăturiți și marginile laterale. În cele din urmă, rulați cu grijă foaia de orez și repetați procesul cu celelalte foi.
Pentru sos aveți nevoie de: 2 linguri unt de arahide, 4 linguri sos de soia, 1 linguriță miere, 2 lingurițe oțet de orez, 1 cățel de usturoi, 1 linguriță ulei de susan, 1 linguriță sos iute (sau fulgi de ardei iute), 3-4 linguri apă pentru a subția sosul.
Poftă bună!