Pachețele de primăvară

Mancarea asiatică este o noutate apreciată în bucătăria fiecărei femie. Așa că azi vă propun să gătiți ceva simplu si ușor – pechețele (sau rulouri) de primăvară. Se poate folosi un sos pe bază de unt de arahide și sos de soia, combinația perfectă de sărat – dulce – iute, un sos cremos, fin, care face echipă tare bună cu rulourile pline de prospețime. Le puteți umple cu pui prăjit, bine condimentat.

separator

1

Pentru rulouri aveți nevoie de: 15-20 foi de orez, tăiței din fasole sau tăiței de orez (aproximativ 50g), 1 piept de pui (și condimentele aferente – garam masala în cazul meu, dar voi folosiți ce vă place), 2 linguri ulei vegetal pentru prăjit, ardei tricolori (1/2 ardei din fiecare culoare), 1 morcov mic, 1/2 castravete, 2 mâini spanac tânăr, câteva fire de leurdă și pătrunjel, câteva frunze de salată verde.

2

Taiați ardeii, morcovul și castravetele în fâșii subțiri.
Înmuiați tăițeii 5 minute în apă fierbinte apoi scurgeți și dați deoparte.
Tăiați pieptul de pui fâșii și asezonați-l cu sare, piper și condimentele dorite apoi prăjiți-l în ulei încins până devine auriu.

pachetele-de-primavara3-400x400

Umpleți un bol cu apă rece și începeți să formați pachețelele astfel: înmuiați o foaie de orez în apă rece pentru 15-20 secunde până devine maleabilă. Cu grijă (foile sunt fragile) așezați foaia de orez pe suprafața de lucru apoi puneți câteva fâșii de ardei, castravete, morcov, salată verde, spanac, pătrunjel, leurdă, piept de pui și tâiței pe una din marginile foii de orez. Împăturiți partea de sus a foii peste legume, apoi împăturiți și marginile laterale. În cele din urmă, rulați cu grijă foaia de orez și repetați procesul cu celelalte foi.

pachetele-de-primavara4-400x413

Pentru sos aveți nevoie de: 2 linguri unt de arahide, 4 linguri sos de soia, 1 linguriță miere, 2 lingurițe oțet de orez, 1 cățel de usturoi, 1 linguriță ulei de susan, 1 linguriță sos iute (sau fulgi de ardei iute), 3-4 linguri apă pentru a subția sosul.

pachetele-de-primavara5-400x288

Poftă bună!

sursa: adihadean.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Olga Buzova pozează în Maldive în rochie de mireasă
Articolul anterior
Cum a decurs Ceremonia de Chartare a Clubului Inner Wheel Chișinău
Articolul următor