Dacă tot e sezonul, facem o mâncare super gustosă, bună de servit la micul dejun, din dovlecei.
Ne trebuie:
- 750 g dovlecei (în jur de 5 dovlecei mici)
- 2 ouă
- 170 g făină
- 1/2 lg praf de copt
- 2 căței de usturoi
- 6-7 lg de telemea rasă
- 4 lg de ceapă verde tocată mărunt
- sare, piper
- 2-3 lg de ulei (pt uns tigaia din cand în cand)
Cum se fac:
Spălăm bine dovleceii (nu este nevoie să îi curățăm de coajă), îi tăiem bucăți potrivite și îi punem la fiert până se înmoaie.
Mixăm dovleceii fierți în robotul de bucătărie. Peste ei punem ouăle, brânza, făina, praful de copt, ceapa verde, cățeii de usturoi pisați, sare, piper și omogenizăm bine.
Vei obține o compoziție destul de fluidă. Încinge o tigaie (teflonată sau ceramică) pe foc, apoi unge-o cu ulei, las-o să se încingă și uleiul, apoi pune din amestecul de mai sus câte 2 linguri și dă-le o formă rotundă și plată cu ajutorul dosului lingurii, prin mișcări circulare.
Prăjește pe fiecare parte până se rumenesc frumos (cca 3 minute pe fiecare parte).
Din când în când mai ungem tigaia cu ulei cu ajutorul unei pensule din silicon.
Merg foarte bine cu o salată de roșii.
sursa: edithskitchen.ro