Paste cu sos „Napoletana”

„Napoletana” este un sos italian de roşii, pe baza căruia se pregătesc o mulţime de alte sosuri, adăugând diferite legume şi condimente, pentru paste, pizza sau alte bucate. Folosiţi paste din grâu „Durum”, care nu se sfărâmă la fierbere.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 500 g paste făinoase
  • 2 căţei pisaţi de usturoi
  • 225 g ciuperci feliate
  • 2 morcovi medii daţi prin răzătoare
  • 400 g roşii conservate în suc, stoarse, decojite şi mărunţite
  • 400 g măsline negre, fără sâmburi
  • 500 g piure de roşii
  • Câte o jumătate de linguriţă cimbru şi oregano
  • O lingură jumătate sos de soia
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 mănunchi de pătrunjel proaspăt
  • Sare după gust
macaroane

Mod de preparare

  1. Pastele se pun la fiert cu o linguriţă de sare şi se pregătesc după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se scurg şi se amestecă cu un pic de ulei.
  2. Între timp, se înăbuşă ceapa în ulei, folosind o cratiţă medie.
  3. Se adaugă usturoiul, ciupercile şi se gătesc 5-6 minute.
  4. După aceea, se adaugă morcovul ras, roşiile, măslinele, piureul de roşii, mirodeniile şi 150 ml de apă.
  5. Se găteşte totul până când sosul se îngroaşă. Daca sosul e prea gros, se mai adaugă un pic de apă.
  6. Se condimentează cu sare după gust.
  7. Sosul se ţine la foc mic de tot, până când pastele sunt gata.
  8. Se servesc pastele fierbinţi, în boluri individuale încălzite, turnând sosul deasupra.
  9. În mijlocul pastelor cu sos se face o gropiţă, în care se aranjează migdalele măcinate.
  10. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Tartă cu dovleac: rețetă de familie a interpretei Aura

Rețeta de astăzi a interpretei Aura este una mai specială și deosebită, o tartă delicioasă cu dovleac. Este fină și foarte puhavă. Cu așa rețetă la sigur îi vei uimi pe oamenii tăi dragi. Te provocăm să o încerci și să ne spui și nouă cum ți s-a părut!

Dana Marchitan deja știe cum își va convinge feciorul să mănânce sănătos

Vedetele care au copii adolescenţi în casă ştiu cât e de complicat să-i momeşti cu mese atractive dar şi sănătoase. Este şi cazul Danei Marchitan, care, încearcă să-l dezveţe pe Denis, fiul său, să mănânce produse de tip junk food, preparate în localurile din oraş.
De astă dată, Dana îi va prepara mici asortați cu legume, cu ajutorul friteuzei cu aer cald Air Fryer Star. Această noutate a companiei Delimano, are un design minimalist, stilat și este de mare ajutor femeilor care petrec timp limitat în bucătărie.

Cornulețe cu vișine și zahăr pudră: rețeta din copilărie a Lenuței Gheorghiță

Interpreta Lenuța Gheorghiță ne-a promis că această rețeta de cornulețe este extraordinară. Copii și soțul le adoră la nebunie, iar noi confirmăm că scoase din cuptor și scăldate în zahărul Dr. Oetker sunt extrem de fragede, aromate și super delicioase!!!

Vă invităm să le încercați și voi, merită să fie pe masa voastră!


Dragi Prieteni, la început de primăvară și în ajunul sărbătorilor de Paște, Dr.Oetker vă invită să participați la campanie promoțională “Împreună, orice masă e o dulce sărbătoare!”, în perioada 15 martie 2022 – 31 mai 2022.

Cumpără orice produs Dr.Oetker, înscrie numărul bonului pe www.oetker.md sau prin SMS la 1817 si poți cîștiga premii săptămânale a câte 4000 lei sau premiul mare – 50 000 lei!
Împreună, orice masă e o #dulcesarbatoare!

Înscrie-te în promoție! Succes

Ivan Urgant a amenințat o bătrânică cu un cuțit!
Articolul anterior
Dima Trofim trăiește la fermă, fără mâncare, energie electrică și baie! Ce a pățit?
Articolul următor