Paste cu sos „Napoletana”

„Napoletana” este un sos italian de roşii, pe baza căruia se pregătesc o mulţime de alte sosuri, adăugând diferite legume şi condimente, pentru paste, pizza sau alte bucate. Folosiţi paste din grâu „Durum”, care nu se sfărâmă la fierbere.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 500 g paste făinoase
  • 2 căţei pisaţi de usturoi
  • 225 g ciuperci feliate
  • 2 morcovi medii daţi prin răzătoare
  • 400 g roşii conservate în suc, stoarse, decojite şi mărunţite
  • 400 g măsline negre, fără sâmburi
  • 500 g piure de roşii
  • Câte o jumătate de linguriţă cimbru şi oregano
  • O lingură jumătate sos de soia
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 mănunchi de pătrunjel proaspăt
  • Sare după gust
macaroane

Mod de preparare

  1. Pastele se pun la fiert cu o linguriţă de sare şi se pregătesc după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se scurg şi se amestecă cu un pic de ulei.
  2. Între timp, se înăbuşă ceapa în ulei, folosind o cratiţă medie.
  3. Se adaugă usturoiul, ciupercile şi se gătesc 5-6 minute.
  4. După aceea, se adaugă morcovul ras, roşiile, măslinele, piureul de roşii, mirodeniile şi 150 ml de apă.
  5. Se găteşte totul până când sosul se îngroaşă. Daca sosul e prea gros, se mai adaugă un pic de apă.
  6. Se condimentează cu sare după gust.
  7. Sosul se ţine la foc mic de tot, până când pastele sunt gata.
  8. Se servesc pastele fierbinţi, în boluri individuale încălzite, turnând sosul deasupra.
  9. În mijlocul pastelor cu sos se face o gropiţă, în care se aranjează migdalele măcinate.
  10. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Ivan Urgant a amenințat o bătrânică cu un cuțit!
Articolul anterior
Dima Trofim trăiește la fermă, fără mâncare, energie electrică și baie! Ce a pățit?
Articolul următor
Alte articole interesante