În caietulcuretete.com am descoperit o reţetă clasică, din bucătăria italiană, pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Paste de tip penne cu sos simplu, de roşii cu usturoi, mult pătrunjel verde pentru un plus de prospeţime şi parmezan ras pentru un gust desăvârşit. Pentru varianta de post folosiţi paste fără ou şi renunţaţi la parmezan.
- 250 gr penne
- 250 gr sos roşii
- 2 roşii bine coapte
- 2 căţei usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- o legatură pătrunjel
- sare, piper
- oregano, busuioc
- parmezan (dacă ţineţi post renunţaţi la el)
Punem pastele la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pentru varianta de post folosiţi paste fără ou.
Punem uleiul de măsline într-un vas pe foc şi adăugăm usturoiul pisat. Lăsăm doar cât usturoiul să îşi elibereze aromele.
Adaugăm sosul de roşii, roşiile tăiate cubuleţe mici, zahărul, sarea, piperul, oregano şi busuiocul. Dăm în câteva clocote.
Scoatem pastele fierte într-un bol şi turnăm peste ele sosul. Asezonăm cu pătrunjel verde.
Dacă nu ţineţi post radeţi deasupra parmezan.
Să aveţi poftă!