Placintă americană cu cireșe

Ingrediente: 25g făină, 130g zahăr, 600g cireșe, 5-7 linguri apă rece, 1 linguriță sare, 150g unt, 200g făină cernută, 1/2 linguriță scorțișoară.

separator
Placintă americană cu cireșe

Metoda de preparare: Amestecă 200g de făina cu sarea și untul rece până când untul se fărămițează și se formează grăuncioare cât orezul de mari. Adaugă apa rece și amestcă până când aluatul de plăcintă se omogenizează și poți forma o minge din el. Acoperă-l cu o folie de plastic, aplatizează-l și ține-l la frigider timp de 20 de minute.

cire_e-wallpapers_22315_1024x768Între timp amestecă cireșele (fără sâmburi) cu zahărul, 25g de făină și scorțișoară. Pune-le într-o tavă de tartă cu diamentrul de 22cm, după ce ai uns-o cu puțin unt înainte.

Scoate aluatul din frigider, rulează-l într-o foaie cu câțiva centimetri mai mare decât diametrul tăvii și taie o fâsie din el, astfel încât să îți ajungă să o pui pe marginea tăvii. Unge-o cu puțin lapte și pune deasupra foaia rotundă de aluat. Laptele va face ca marginile aluatului să se lipească mai bine între ele.

Fă cu un cuțit câteva găuri în aluat, astfel încât plăcinta să nu se umfle și să plesnească. Unge-o la suprafață cu lapte și presară zahăr din belșug.

Coace plăcinta la 220C timp de 25 de minute, apoi redu temperatura la 180C și mai las-o la cuptor timp de 25 de minute.

Sursa

Vedetele internaționale și copii lor! Foto
Articolul anterior
Fotografiile de la nunta lor, au fost vizionate de zeci de mii de oameni!
Articolul următor
Alte articole interesante