Pudra proteică este un mod foarte bun de a îmbunătăți calitatea nutritivă a unui smoothie sau a unui fel de mâncare. Din păcate, pudrele găsite în comerț sunt de regulă pline de arome artificiale și aditivi, pe lângă faptul că au și prețuri cam piperăte!
Iată cum se obține pudra proteica super-alcalinizanta
Chia, canepa și dovleacul sunt trei dintre cele mai alcaline semințe care există, în timp ce ghimbirul și spirulina sunt și ele alcaline și ajută la detoxifiere.
Ingrediente
1 lingură semințe de chia
1 lingură de semințe de cânepă
1 lingură de semințe de dovleac
1 lingură de spirulină/chlorella
½ linguriță ghimbir
Macină semințele de chia, cânepa și dovleac până când amestecul seamănă cu o pudră. Adaugă ghimbirul și spirulina și continuă să macini câteva secunde până se combină bine toate ingredientele.
Pudra trebuie ținută la frigider. Semințele măcinate pot râncezi mai repede decât semințele întregi. Apoi adaugă pudra în smoothie, terci sau chiar salte.