Quiche Lorraine

Quiche-LorraineINGREDIENTE:

Aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt moale, în buc.
  • 50 g apă
  • ½ linguriţă sare

Strat de pus deasupra:

  • 200 g   slănină cu şuncă (bacon), în felii
  • 200 g   Gouda, în buc.
  • 3   ouă
  • 200 g   smântână fermentată
  • ¼ linguriţă piper
  • 2 prize   sare
  • 1 priză   nucă tămâioasă ( nucşoară )

REȚETĂ:

Aluat:

  1. puneţi toate  ingredientele de aluat în oală şi prelucraţi-le 1 min. //treapta.
  2. puneţi aluatul într-o tavă unsă de Quiche sau de tort ( Ø 26 cm ), se apasă bine pe fundul tăvii şi se trage ca. 2 cm în sus pe margine. Aluatul se perforează cu o furculiţă în câteva locuri şi se precoace în cuptor 15 minute.

Strat pus deasupra:

  1. puneţi şunca-slănină în oală, mărunţiţi 5 sec./treapta 5 şi răsturnaţi-o într-un castron.
  2. puneţi Gouda în oală şi mărunţiţi 8 sec./treapta 4.
  3. adăugaţi ouăle, smântâna, piperul, sarea şi nuca şi amestecaţi totul 15 sec./treapta 2.
  4. după expirarea perioadei de precoacere distribuiţi şunca-slănină mărunţită pe aluat, peste care se toarnă pasta de ouă şi se coace în cuptorul preîncălzit.

Valori nutritive (1 porţii):

  • 3446 kJ/823 kcal
  • grăsimi: 59 g
  • albumine: 35 g
  • hidraţi de carbon: 37 g
  • fibre: 2 g
  • colesterină: 373 mg

 

Temperatura de coacere: 180°

Durata de coacere: Se precoace 15 min. şi apoi încă 35 min

Observaţie: Gustare rapidă lângă bere şi vin.

CE ESTE THERMOMIX?

Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.

thermomixstr. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md

Rețete: PATÉ DE SARDINE

Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.

Ingrediente:

  1. 1 conservă de sardine
  2. cremă de brânză
  3. suc de lămâie
  4. ceapă roșie
  5. ceapă verde, chives sau pătrunjel
  6. sare
  7. piper

Preparare:

  1. Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
  2. Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
  3. Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
  4. Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
  5. Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
  6. Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
  7. Se servește pe pâine prăjită.

SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE

Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în numai 20 de minute.

INGREDIENTE

  •  1 conservă de ton;
  •  2-3 ouă fierte;
  •  1 salată verde;
  •  2 ardei grași;
  •  100 g boabe de porumb;
  •  1 castravete proaspăt;
  •  1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
  •  100 g măsline negre;
  •  100 g brânză de oi.
Pentru dressing
  •  100 ml oţet balsamic
  •  100 ml ulei
  •  100 ml vin alb
  •  sare, piper, busuioc – după gust
  •  1 linguriță zahăr

1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.

2. Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

3. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

unica.ro

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

Aqua-Shaping – o combinație benefică între sport și hidromasaj
Articolul anterior
La 12 ani avea 84 de kilograme. Acum rupe ringul de dans (Video)
Articolul următor