Aqua-Shaping – o combinație benefică între sport și hidromasaj


Daniela Goma,
instructor Unica Shaping Club

Un antrenament de aqua-shaping include în sine o combinație perfectă de mișcare și masaj. Timp de 45 de minute sub supravegherea instructorului, se efectuează exerciții cu ajutorul bastonului. În timpul antrenamentelor aqua sunt implicate toate grupele de mușchi datorită faptului că trebuie să-ți menții echilibrul. Ele pot fi practicate de către majoritatea persoanelor, indiferent de vârstă și abilități sportive.

Hidromasaj-ul te scapă de celulită și stres!

eb2d2_exercitii-in-apa-2Hidromasaj-ul este o metodă veche de menţinere a sănătăţii, folosind puterea tămăduitoare a apei. Pielea, fiind bogat vascularizata și cu o rețea abundentă de terminații nervoase, receptează impactul cu apa, prelungind în organism acțiunea lor binefăcătoare. Masajul  subacvatic este o procedură curativă, anticelulitică, prin care bulele de aer acționează concomitent pe toată suprafața corpului, ducând la diminuarea țesutului adipos și celulitei.

Ca metodă terapeutică, hidromasaj-ul stimulează adânc pielea prin excitația termică și mecanică a apei.

  • 874565758742392Excitația termică, care depinde exclusiv de temperatura apei;
  • Excitația mecanică este dată de presiunea apei asupra corpului.

Receptorii transportă impulsurile de la nivelul pielii, mai profund în organism, stimulând astfel sistemul imunitar, influenţând producţia hormonilor de stres, revigorând digestia şi circulaţia sângelui şi a limfei, inclusiv diminuând sensibilitatea dureroasă. Apa pare a avea puteri speciale în înlăturarea stresului şi de întinerire a corpului. Dilatând vasele sanguine, apa caldă activează aportul de sânge către muşchi şi piele. Calmează plămânii, inima, stomacul şi sistemului endocrin prin stimularea reflexelor nervoase în măduva spinării.

Masajul subacvatic revigorează, relaxează şi împrospătează. El este una dintre tehnicile cele mai moderne de hidroterapie, recomandată de către specialiştii.


Unica Shaping Club

Tel: (22) 29-58-11,
069859651

Totul despre invitații de nuntă!
Articolul anterior
Quiche Lorraine
Articolul următor
Alte articole interesante