Vrei să-i uimești pe cei dragi de Craciun cu ceva special? O rață cu portocale e ceea ce căutai! Rețetă este destul de simplă, doar că necesită un pic de timp. Inspirații culinare by floricacuisine.
Ingredientele necesare:
- 1 raţă Pekin (aproximativ de 2 kg)
- 3 portocale
- coaja rasă a 2 portocale
- cîteva felii de portocală (tăiate jumătăţi)
- 5 cepe mari
- cîteva crenguţe de rozmarin proaspăt
- 1 praf generos de maghiran uscat
- cîteva crenguţe de cimbru proaspăt
- 1-2 steluţe de anason
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- pătrunjel (pentru servire)
- cîteva felii de mandarine (pentru servire)
Pentru început marinăm carnea de raţă cu o seară înainte de a fi gătită. Nu avem nevoie de multe ingrediente, doar de sare, piper negru proaspăt măcinat şi ceapă tăiată julien.
A doua zi, scurgem apa lăsată de rața pusă la marinat într-un bol unde adăugăm coaja rasă a 2 portocale (aceasta se dă prin răzătoare atent, fără partea albă a cojii), sucul a 2-2,5 portocale, cîteva felii de portocală, ierburile aromatice şi anasonul. Amestecăm bine totul şi sărăm dacă mai este nevoie.
Setăm rola la 180ºC. Recomandăm, să pui rața la copt într-un vas de lut, acoperit cu capac. Aici capacul este important. În cazul în care pregătiţi carnea în alt tip de vas, recomand să puneţi suplimentar în rolă un vas cu apă.
Aşezăm carnea în vas împreună cu „sosul” preparat mai sus. Punem toată compoziția în rolă pentru aproximativ 3-4 ore. Nu uităm să verificăm carnea periodic. Cînd carnea va fi gata, aceasta se va lua uşor de pe os, va fi moale şi fragedă.
Raţa cu portocale este gata şi se serveşte imediat presărată cu pătrunjel tocat mărunt, alături de garnitura preferată.
Poftă bună!
Rețetă by FLORICACUISINE