Această rețetă rapidă este ca un colac de salvare pentru toate gospodinele, care nu au mult timp la dispoziție ca să facă conserve pentru iarnă. Roșiile se marinează timp de 3-4 zile și sunt extrem de gustoase, foarte aromate, picante, cu un gust senzațional, potrivite pentru bucatele de carne.
Ingrediente:
roșii
1 legătură de pătrunjel
2 căpățâni de usturoi
sare
Mod de preparare:
Tocați mărunt pătrunjelul. Eu mărunțesc pătrunjelul în blender.
Curățați usturoiul, tocați-l mărunt și amestecați-l cu pătrunjel.
Tăiați pălăria roșiilor, dar nu până la capăt.
Puneți amestecul de pătrunjel și usturoi sub capacul roșiilor.
Puneți toate roșiile într-o cratiță mare, le puteți așeza în câteva rânduri. Preparați saramura: 2 linguri de sare la 1 l de apă.
Acoperiți roșiile umplute cu o farfurie și puneți deasupra o greutate. Lăsați roșiile să stea la temperatura camerei timp de o zi, apoi dați-le la frigider sau la loc răcoros. După 3 zile roșiile vor fi gata, iar după 5 zile roșiile vor deveni foarte picante.