Ruladă cu lavaş, cartofi şi ciuperci

Lavaşul armean oferă posibilităţi nelimitate gospodinelor pasionate de gătit. Acesta este un adevărat colac de salvare şi pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru bucătărie, dar îşi doresc ceva gustos. Astăzi, te îndemn să pregăteşti o gustare uşor de preparat şi foarte savuroasă, pe care am descoperit-o pe cooktasty.club. E vorba despre rulada cu lavaş, cartofi şi ciuperci.

separator

riuloru

Ingrediente:

  • Lavaş – 2 foi
  • Cartofi – 500 g
  • Ceapă – 1 buc.
  • Usturoi – 3 căţei
  • Ciuperci Shampignon -300 g
  • Verdeaţă – 1 legătură
  • Ulei – 4-5 linguri
  • Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi fierbe-i în apa uşor sărată. Între timp, toacă mărunt ceapa şi rumeneşte-o într-o tigaie cu două linguri de ulei. Adaugă ciupercile, căleşte-le timp de 5-7 minute.

tigaia

Pisează cartofii fierţi până obţii un pireu şi apoi adaugă ciupercile prăjite cu ceapă, condimentează cu sare şi piper după gust.

pireu

Întinde foaia de lavaş şi unge-o pe toată suprafaţa cu pireul obţinut. Se acoperă cu o a doua foaie de lavaș, peste care trebuie de asemenea să distribui restul umpluturii. Rulează lavaşul şi taie-l în bucăţi cu o lățime de aproximativ 2 cm, pentru a obţine rulouri mici.
lavas

Prăjeşte-le în ulei  pe ambele părți.

riuloru

Rulourile se servesc fierbinţi. Cu siguranţă, sunt o gustare săţioasă care o să le placă şi oaspeţilor tăi. Aşa că le poţi împărtăşi reţeta.

Tuberculoză la copii, diagnosticată după moarte!
Articolul anterior
Cum a felicitat-o Dan Bălan pe mama sa, care este omagiată!
Articolul următor