Lavaşul armean oferă posibilităţi nelimitate gospodinelor pasionate de gătit. Acesta este un adevărat colac de salvare şi pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru bucătărie, dar îşi doresc ceva gustos. Astăzi, te îndemn să pregăteşti o gustare uşor de preparat şi foarte savuroasă, pe care am descoperit-o pe cooktasty.club. E vorba despre rulada cu lavaş, cartofi şi ciuperci.
Ingrediente:
- Lavaş – 2 foi
- Cartofi – 500 g
- Ceapă – 1 buc.
- Usturoi – 3 căţei
- Ciuperci Shampignon -300 g
- Verdeaţă – 1 legătură
- Ulei – 4-5 linguri
- Sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi fierbe-i în apa uşor sărată. Între timp, toacă mărunt ceapa şi rumeneşte-o într-o tigaie cu două linguri de ulei. Adaugă ciupercile, căleşte-le timp de 5-7 minute.
Pisează cartofii fierţi până obţii un pireu şi apoi adaugă ciupercile prăjite cu ceapă, condimentează cu sare şi piper după gust.
Întinde foaia de lavaş şi unge-o pe toată suprafaţa cu pireul obţinut. Se acoperă cu o a doua foaie de lavaș, peste care trebuie de asemenea să distribui restul umpluturii. Rulează lavaşul şi taie-l în bucăţi cu o lățime de aproximativ 2 cm, pentru a obţine rulouri mici.
Prăjeşte-le în ulei pe ambele părți.
Rulourile se servesc fierbinţi. Cu siguranţă, sunt o gustare săţioasă care o să le placă şi oaspeţilor tăi. Aşa că le poţi împărtăşi reţeta.