Cu puţină imaginaţie şi un pic de efort poţi face minuni din bucatele de sărbători. Încearcă această reţetă.
Ingrediente:
2 bucăţi fileu de carne de vițel
o jumătate de piept de găină
câte 80 gr. de cașcaval de tip olandez la o ruladă
100 gr de ciuperci ( 6-7 bucăți mijlocii)
o ceapă mijlocie
un morcov
un cațel de usturoi
ulei
hârtie de pergament
piper negru măcinat
Mod de preparare
Pentru început, spălăm legumele, le tăiem și le prăjim timp de 3-4 minute într-o tigaie cu ulei. Apoi se lasă să se răcească.
Cele două bucăţi de fileul de vițel se curăță de pelițe și grăsime, se bat cu ciocanul de lemn. Se sărează, piparează și se presoară puțin cașcaval ras. Jumătatea de piept de găină se desface în 2 bucăţi. Se aranjează un fileu de găina peste fileul de vițel bătut. Se bate puțin cu ciocănașul pentru ca să se îmbine fileul de vițel cu cel de găină.
Se pune umplutura din legumele preparate: ciuperci, ceapă și morcov, care au fost condimentate și sărate.
Se înfășoară umplutura rotind carne în formă de ruladă. Faci şi al doilea fileu la fel.
Ruladele se sărează puțin și se înfășoară în hârtie de pergament, unsă cu ulei și strânsă la capete, la fel ca bomboanele. Le pui în tava unsă cu puţin ulei şi le dai în cuptor.
Se coc la cuptor timp de 50 de minute – la o temperatură de 220° C sau 30 minute la o temperatură de 200° C. Întorci ruladele pe ambele părţi. Dacă folosești carne de vită, trebuie să le coci cu 15 minute mai mult.
O poți mînca rece sau fierbinte. A doua zi este mult mai gustoasă, deoarece aromele compoziţiei ruladei se îmbibă mai bine.
Poftă bună!
Sursă:
http://anishoara.blogspot.com/