Dacă îți dorești să uimești oaspeții de Sărbători sau pur și simplu să te delectezi singură cu o salată demnă de toate restaurantele lumii, atunci poți învăța mai jos cum să prepari, acasă, cunoscuta salată Caesar cu piept de pui.
Pentru asta ai nevoie de:
2 căpățâni de salată verde creață
1 piept de pui
25 g parmezan
4 felii de pâine
2 linguri de ulei
Pentru dressing:
2 ouă
1/2 linguriţă muştar
1/2 lămâie
1 cățel de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline
sare, piper
Pentru Crutoane:
4-8 felii de pâine
2-3 linguri de ulei
1 căţel de usturoi
piper negru după gust
Cum prepari dressingul:
Freci usturoiul cu sare peste care adaugi un gălbenuş de ou, muştar și suc de lămâie. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se ţină de lingură (asemenea maionezei).
Prepară crutoanele:
Pâinea se unge cu usturoi şi se taie cubuşoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper şi se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.
Prepară salata propriu zisă:
Frunzele de salată se feliază fâşii şi se pun într-un bol. Peste ele se toarnă dressingul, oţetul, crutoanele preparate şi pieptul de pui tăiat. Totul se presoară cu parmezan. Se serveşte imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!