Suntem în sezonul când abundența de legume ne lasă imaginația să creeze ce vrea în bucătărie.
Dacă nu te poți lăuda cu mari aptitudini de bucătar, o salată gustoasă este totuși pe puterile tale să o prepari. Mai ales că aceasta poate ține loc și de o cină sănătoasă.
Pentru asta ai nevoie de:
morcovi
mere
un sfert de țelină
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Curăță morcovii, merele și țelina, apoi spală-le. După asta dă-le prin răzătoarea cea mică. Amestecă-le toate iar la final adaugă ulei, sare și piper după gust.
Poftă Bună!
Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.
Ingrediente:
1 conservă de sardine
cremă de brânză
suc de lămâie
ceapă roșie
ceapă verde, chives sau pătrunjel
sare
piper
Preparare:
Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
Se servește pe pâine prăjită.
SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE
Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în numai 20 de minute.
INGREDIENTE
1 conservă de ton;
2-3 ouă fierte;
1 salată verde;
2 ardei grași;
100 g boabe de porumb;
1 castravete proaspăt;
1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
100 g măsline negre;
100 g brânză de oi.
Pentru dressing
100 ml oţet balsamic
100 ml ulei
100 ml vin alb
sare, piper, busuioc – după gust
1 linguriță zahăr
1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.
2. Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.
3. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.
unica.ro
De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE
Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!
INGREDIENTE
600 g fasole verde
5 roșii medii
6 căței de usturoi tocați
3-4 cepe medii
sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust
Mod de preparare:
Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.
Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile. Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!