Învață să prepari o salată delicioasă de orez cu legume, numai bună în Postul Paștelui.
Ingrediente pentru două porții:
- 125 g orez
- o jumătate de ardei gras, roșu
- trei tije de țelină
- trei fire de ceapă verde
- 2 linguri de stafide
- 3 linguri de fulgi de migdale
Pentru sos:
- 4 linguri de ulei de orez
- 1 lingură de oțet de vin alb
- o lingură zeamă de lămâie
- un vârf de linguriță de praf curry
- sare după gust
Mod de preparare:
Pune într-o cratiță apa la fiert, adăugă sare și las-o să dea în clocot. Introdu punga cu orez în apa care fierbe și lăsă-o să fiarbă la foc moderat 11 minute.
Între timp tăie ardeiul, ceapa și țelina în cubulețe mici.
Separat, într-un borcănel, fă dressing-ul din: ulei de orez, oțet de vin alb, zeama de lămâie, sarea și praful curry. Închide etans cu un capac și agită bine până se omogenizează sosul.
Scoate orezul de la fiert, îl lăsă-l să se răcească. După ce s-a răci pune-l într-un vas pentru servire, adaug[ legumele și sosul.
Se servește imediat cu mare poftă!
Sursa: bucatareselevesele.ro