Ingrediente:
- 1/2 piept de pui
- 5 linguri cu vîrf porumb fiert
- 3 castraveți murați
- 100 gr cașcaval
- 1 morcov
- 2 linguri ulei măsline
- 3 linguri suc de lămâie
- sare, piper
Preparare:
- Pieptul de pui se pune la fiert în apă fierbinte cu sare. Se fierbe la foc domol cca. 30-40 minute. Se scoate și după ce se răcorește un pic se desface fâșiuțe.
- Se adaugă porumbul peste carne.
- Castraveții se taie cubulețe mici și apoi se storc un pic de apă. Se adaugă peste carnea de pui.
- Se dau pe răzătoarea mare cașcavalul și morcovul.
- Se sărează și se piperează salata după gust și se amestecă ușor. Gustați să fie bine condimentată salata.
- Se amestecă într-o ceșcuța uleiul cu sucul de lămâie și când devine ca o emulsie se toarnă peste salată. Se amestecă iar. Se verifică la gust și dacă o doriți mai acrișoara mai adăugați suc de lămâie.
Mai poți folosi și un toping. Mai multe rețete de cum îl pregătești le găsești aici.