Ingrediente
100g tăieței subțiri de orez
1 ardei iute roșu, curățat de semințe și feliat subțire
2 morcovi, dați prin răzătoarea mare
1 ceapă roșie mică, feliată subțire în rondele
1 mână frunze de coriandru, tocate grosier
1 mână frunze de mentă, tocate grosier
ulei de gătit (folosește un pulverizator dacă ai)
500g carne tocată de curcan
PENTRU DRESSINGUL DE LIME ȘI ARDEI IUTE
2 linguri sos de pește
2 linguri de zahăr brun
zeama de la 4 limes
1 cățel de usturoi, zdrobit
Mod de preparare
- Toarnă apă clocotindă peste tăieței și lasă-i să se înmoaie 5 minute. Scurge apa, clătește-i sub un jet de apă caldă și răstoarnă-i într-un bol mare. Adaugă ardeiul iute, morcovii, ceapa și ierburile aromate.
- Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele într-un bol mic sau într-un borcan.
- Încălzește o tigaie nonaderentă sau un wok la foc mare până devine extrem de fierbinte. Pulverizează uleiul într-un strat uniform și rumenește bine curcanul, separându-l treptat în bucăți. Adaugă amestecul cu tăieței, toarnă dressingul peste salată și amestecă totul bine.