Dulceaţa perelor va completa perfect o salată cu radicchio şi andive, aciditatea protocalelor şi uleiurile din nuci.
¼ linguriţă piper negru măcinat, 1 pară fără sâmburi feliată subţire, 1 mână de andive tocate, 1 mânâ de radicchio tocată, 1 mânâ frunze de salată verde rupte, 1 lingurâ capere tocate, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic, 1 ½ linguriţă muştar Dijon, 1/2 linguriţă sare Kosher, 80g nucă tocată, prăjită, 60g zahăr.
Metodă de preparare
Pune zahărul într-o tigaie înaltă pe foc mediu. Încălzeşte până când zahărul se dizolvă (1 minut). Şi lasă-l pe foc încă un minut până când devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc şi amestecă în el nucile tocate. Apoi toarnă amestecul pe o hârtie de copt. Lasă-le să se întărească şi apoi rupe în bucăţi.
Amestecă oţetul cu mustarul, adaugă treptat şi uleiul, apoi caperele tocate, amestecând continuu. Într-un bol amestecă frunzele de saltă, andive şi radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarnă dressing-ul condimentează cu piper.