Salată de varză în stil asiatic

Modesta salată de varză şi morcov poate fi ridicată pe un piedestal gastronomic, dacă uleiul şi oţetul obişnuit sunt înlocuite cu această marinadă asiatică.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Pentru salată:

  • 1 mănunchi de ceapă verde
  • 4 morcovi curăţaţi
  • 1 varză albă mică
  • Frunze de coriandru sau pătrunjel proaspăt
  • 1 lămâie verde

Pentru marinadă:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură de miere subţire
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 1 lingură rădăcină de ghimbir rasă mărunt
  • 2 linguri oţet de mere
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri ulei preferat
slider pe site

Mod de preparare

  1. Morcovul se taie pai sau se rade prin răzătoarea măşcată.
  2. Varza se taie cât mai subţire, alungit.
  3. Ceapa verde se taie sub un unghi ascuţit şi subţire.
  4. Legumele se combină şi se „afânează” uşor într-un bol mare de salată sau în boluri individuale.
  5. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-o cană până când mierea se dizolvă complet.
  6. Marinada se toarnă peste salată, apoi se lasă pentru 20 de minute să se odihnească.
  7. Salata se serveşte presărată cu frunze de coriandru sau de pătrunjel şi stropită cu câteva stoarceri de lămâie verde.

Marinada în exces se va păstra într-un vas închis, pentru alte salate crude sau pentru legume la gril.

Victoria Bonya: “52 de kg, nici mai mult, nici mai puțin!”
Articolul anterior
Cătălin Măruță rămâne fără păr!
Articolul următor