Reţeta asta o poţi face acasă, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ce îţi trebuie:
– o cană de zahăr
– 2 căni de vin spumant (vinul spumant e, însă, opţional, dacă nu îţi place poţi renunţa la el)
– puţină coajă de lămâie (iei o lămâie şi pur şi simplu răzuieşti puţină coajă)
– un kilogram de caise decojite, fără sâmburi şi tăiate în felii
– un pic de sare
Ce şi cum faci cu ingredientele:
Pui zahărul, vinul spumant, coaja de lămâie, caisele şi sarea într-o tigaie de mărime medie. Le laşi pe foc până când se transformă într-o compoziţie asemănătoare cu un sos. Iei tigaia de pe foc şi laşi compoziţia la răcit. După ce se răceşte, treci totul prin blender, pănă când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. După ce ai trecut totul prin blender, iei amestecul şi îl treci printr-o sită. Laşi puţin să se răcească şi în frigider. Două ore ar trebui să fie suficiente.
Poftă bună! :)