Supă cremă de dovleac

Alimentul vitaminizat – dovleacul. Pe lângă faptul că e sănătos, mai este și extrem de gustos. Astfel că, Julia Rodnițchi îți recomandă – o supă cremă delicioasă, cu dorblu. Excelentă pentru zilele reci de toamnă.

separator

supa-crema-de-dovleac

Ingediente:

1 dovleac, nu prea mare

• 1 ceapă mare

• 4 căței de usturoi

• ulei de măsline

• oregano

• 400 ml de bulion de carne sau legume

• 100 ml de frișcă (10-35%)

• cașcaval dorblu

• cremă balsamică

• pesmeți

Mod de preparare:

1. Curățăm dovleacul de semințe și coajă, tăiem bucăți mășcate.

2. Tapetăm tava cu hârtie și punem bucățile de dovleac, ceapă curățate și tăiate în patru și usturoiul curățat.

3. Stropim bine cu ulei de măsline, sărăm și pipărăm. Nu uităm și de oregano.

4. Mestecăm între ele aceste ingrediente și băgăm la rola preîncălzită la 200 de grade, 35-40 min.

5. Legumele coapte le tocăm în blender, adăugând treptat supa până obținem consistența dorită.

6. Compoziția obținută punem în cratiță, adăugăm frișcă și aducem până la fierbere.

7. Mai mixăm o dată cu blenderul.

8. Servim în bol cu cubulețe de dorblu, pesmeți și cremă balsamică.

Rețeta: Julia Rodnițchi

Vedetele autohtone, în ședințe foto „calde” de Crăciun!
Articolul anterior
Olga și Alexandru Manciu, într-o ședință foto „dulce”
Articolul următor
Alte articole interesante