Dacă tot vara a bătut la ușă, iar fasolea verde este la mare căutare îți propun o rețetă foarte gustoasă și sațioasă.
Ingrediente:
- 350 gr fasole verde proaspată
- 3-4 căței de usturoi
- 2 morcovi de mărime medie
- 1 ardei gras
- 1 lingură ulei
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte degresat 1,5%
- 1 legătură de mărar proaspăt
- semințe de mărar
- chimen măcinat, sare și piper după gust
- 2 litri de apă
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm foarte bine legumele. Fasolea verde se spală cu apă călduță. Se înlătură cele două capete ascuțite ale fiecărei păstăi de fasole. Dacă păstăile sunt foarte lungi, acestea se rup în două sau trei bucăți. Punem fasolea la fiert în apă, la foc mediu, împreună cu morcovii tăiați rondele și cu ardeiul tăiat cubulețe mici. Acoperim cu un capac.
Usturoiul zdrobit sau tocat foarte mărunt se prăjește într-o lingură de ulei aproximativ 30 de secunde. Amestecăm în tot acest timp cu o lingură de lemn. Usturoiul nu trebuie să se rumenească, doar să elibereze aromele.Verificăm fasolea și morcovii, iar dacă s-au fiert, adaugăm și usturoiul în supă, împreună cu uleiul în care l-am prăjit. Se pun semințele de mărar(1/2 linguriță), chimen măcinat(1/2 linguriță), piper și sare după gust.
Acum se poate adăuga și laptele. Se lasă să dea din nou în clocot și se reduce flacăra aragazului la minim.
Făina se amestecă cu puțină apă până consistență devine ca o smântână subțire. Se adaugă și puțină zeamă din supa pentru a o subția și mai mult. Treptat, amestecul se toarna în supă în timp ce se amestecă incontinuu.
Se mai lasă să fiarbă câteva minute, după care se adaugă mărar proaspăt tăiat foarte mărunt, chiar înainte să oprim focul.
Se adaugă oțet după gust. Se servește fierbinte!
Poftă bună!
sursa: bucatarmaniac.ro