Când vorbim de tratarea răcelii şi gripei, nu putem să nu amintim de usturoi şi ceapă, alimentele de top în tratarea acestor afecţiuni. Usturoiul distruge virusurile şi bacteriile responsabile de răceli şi gripe, luptă împotriva infecţiilor şi este un excelent imunostimulator. Ceapa are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice şi tratează eficient congestiile nazale.
Îţi propunem o supă uşoară din aceste două ingrediente minunate într-o formulă uşor de suportat chiar şi de cei mai mofturoşi.
Ingrediente: 15 căţei de usturoi în coaja, o lingură de ulei de măsline, o bucăţică de ghimbir proaspăt (aproximativ 5 cm), două cepe tăiate în feliuţe, cimbru, paprika, foi de dafin şi/sau rozmarin, după gust, un litru şi jumătate de supă de legume. Poţi folosi şi apă, însă gustul va fi mai puţin intens.
Mod de preparare:
Coace usturoiul în cuptor, apoi curăţă-l de coajă. Căleşte ceapa, apoi într-un blender pune supa, ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi lasă-le pentru câteva minute, până obţii un lichid omogen. Toarnă-l într-o cratiţă, adaugă sare şi ierburi după gust şi lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
Strecoară şi serveşte fierbinte!