Tartă cu caise şi cremă de marţipan!

A sosit şi sezonul caiselor. Aceste fructe răcoroase şi foarte deliciose pot fi mâncate atât crude, cât şi într-o compoziţie perfectă de aluat şi crem

separator
ă marţipan.

Îţi propunem o tartă delicioasă cu caise şi cremă de marţipan, care se prepară rapid şi care cu siguranţă îi va plăcea familiei tale.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit praf de copt (în acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul, nu pentru a-l face să crească)
  • coajă de lămâie

Pentru cremă şi umplutură

  • 100 g pastă marţipan
  • 3 ouă
  • 250 g smântână
  • 120 g unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 kg caise tăiate în jumătate curăţate de sâmburi

Mod de preparare

1. Pentru a pregăti blatul tartei, freacă într-un vas untul moale cu zahărul pudră, apoi adaugă făină amestecată cu un vârf de cuţit de praf de copt şi amestecă bine până obţii o compoziţie de consistenţa pesmetului.

2. Adaugă apoi oul şi coaja de lămaie şi amestecă doar atât cât să se formeze o bilă de aluat. Pune aluatul într-o pungă şi lasă-l la frigider 15-30 minute.

3. Apoi întinde o foaie de aluat în tava de tartă, împunge baza cu furculiţa şi acoperă cu folie de aluminiu sau hartie de copt, după aşează o greutate (boabe de orez sau fasole) şi pune la copt la 190 gr. timp de 20 minute.


4. Între timp prepară crema. Topeşte untul, sau pentru mai multă aromă, prăjeşte-l până se maroneşte uşor şi are o aromă de nuci coapte.

5. Freacă bine marţipanul cu 2 linguri de apă, astfel încât să devină o pastă moale, apoi adaugă ouăle şi bate bine compoziţia.

6. Adaugă făina şi sarea, apoi smântâna şi la urmă untul. Compoziţia obţinută toarn-o în carcasa de aluat si pune apoi caisele.

7. Dă la cuptor, la 180 grade, încă 20-25 minute, până ce crema se încheagă bine.

Această tartă răcoroasă de vară cu caise o poţi servi rece, eventual garnisită  cu  frişcă sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

Sursa: http://www.culinar.ro

 

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Învață să-ți prepari dressinguri pentru salate! 3 rețete perfecte
Articolul anterior
Explozie la un cabinet stomatologic din capitală! Medicul şi pacienta sa, internaţi în stare gravă la spital
Articolul următor