Trei rețete cu leurdă, condimentul uitat al europenilor

Pentru cei care adoră leurda, îi cunosc beneficiile și în fiecare an abia așteaptă să vină primăvara ca să o poată mânca, am selectat trei rețete cu adevărat gustoase pe care merită să le încercați. Leurda poate înlocui usturoiul cu succes şi este foarte sănătoasă. Pentru început, cei care țin post pot prepara acestă rețetă vegană de humus cu leurdă, cu iz primăvăratic.

separator

Humus cu leurdă

humus cu leurda

Timp de preparare:
Humus-ul cu leurdă este gata în doar 5 minute!
Ingrediente:

  • 1 conservă de năut 800g, scurs și clătit
  • 1 cană de leurdă, mărunțită
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 lingură tahini
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare, dupa gust
  • opțional: semințe de susan, boia dulce, pătrunjel proaspăt tocat, 1-2 linguri de ceapă roșie mărunțită etc.humus

Mod de preparare:
Adaugă toate ingredientele în robotul de bucătărie. Lasă-l pe viteză maximă până se formează o pastă cremoasă. Reglează textura humusului adăugând puțină apă, dacă este cazul.
Decorează cu boia dulce sau semințe/verdețuri.

Salată de leurdă cu ou

salata-leurda1

Iată o salată de leurdă cu ou care îţi va fi pe plac!
Timp de preparare:
Pentru preparare: 30 min
Timp de gătire: 10 min
Gata în: 40 min

Ingrediente:

  • ulei
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • 9 ouă
  • 2 legaturi leurdă

Mod de preparare:
Se pun ouăle la fiert si apoi se curaţa. Un galbenus fiert se paseaza si se freaca cu ulei si suc de lamâie pentru a face maioneza. Leurda se spala si se toaca marunt, dupa care se pune într-un vas alaturi de cele opt oua fierte si tocate marunt si albusul oului folosit pentru maioneza. Se adauga maioneza, se amesteca usor si se da la rece pentru 30 minute.x2

Găluște cu leurdă

galuste

Timp de preparare:

Acestă rețetă n-o să-ți ia mai mult de 25 de minute!

Ingrediente:

  • 4-5 legături de leurdă
  • 400 g cartofi albi
  • 150-200 g de făină
  • 1 ou
  • sare şi piper
  • apă

Mod de preparare:

Leurda se spală bine şi se zvântă. Se pune la fiert o oală cu 3-4 litri de apă sărată şi separat se pregăteşte un castron cu apă foarte rece. Când apa clocoteşte, se adaugă leurda şi se ţine cam 30 de secunde. Se scoate imediat cu o spumieră şi se plonjează în castronul cu apă rece. Cartofii se spală şi se fierb cu tot cu coajă până sunt moi. Se lasă să se răcească, apoi se decojesc şi se zdrobesc. Leurda se scurge bine de apă, apoi se toacă mărunt. Toate ingredientele se pun într-un castron şi se frământă cât să se omogenizeze. Cantitatea de făină se ajustează în funcţie de capacitatea ei de a absorbi mai mult sau mai puţin lichid. Oul se poate elimina din compoziţie, caz în care cantitatea de făină se va reduce la jumătate. Aluatul obţinut nu trebuie să fie vârtos, dar nici lipicios. Se răstoarnă aluatul pe planul de lucru înfăinat, se rup bucăţi care se modelează în cilindri cu grosimea cam de 2 cm, apoi se taie bucăţele care, după preferinţă, se pot presa sau nu de dinţii unei furculiţe. Se aduce la fierbere o oală cu apă sărată. Găluştele se pun toate deodată în apa care fierbe şi se amestecă de câteva ori. Se aşteaptă până când apa dă în fiert din nou şi găluştele se ridică cu toate la suprafaţă. Se mai ţin pe foc 1 minut, apoi se scurg. Se pot servi cu diverse sosuri sau cu brânză rasă deasupra.

Surse: gourmandelle.com, retete.unica.rowww.libertatea.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Din ce motiv Anatol Durbală și Olesea Sveclă nu postează poze cu fetița lor, Cassandra
Articolul anterior
De astăzi, este introdusă în circulaţie noua bancnotă de 50 de euro. Cum arată?
Articolul următor